Macbook Alarm:

Dette programmet kan gi tyven en real overraskelse

Klapper man igjen lokket eller drar ut ledningen, fyrer alarmen av.

ALARM: Med dette programmet hyler maskinen hvis noen drar ut ledningen eller lukker skjermen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
ALARM: Med dette programmet hyler maskinen hvis noen drar ut ledningen eller lukker skjermen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mange lever et nomadeliv selv om de er på jobb, og det er slett ikke uvanlig å se folk sitte rundtom på kafeer, på toget og andre steder og jobbe foran datamaskinen.

Skjønt kommer dilemmaet når man vil ha en ny kopp kaffe eller må en tur på toalettet – pakker man da sammen alt og tar det med seg i frykt for at noe blir stjålet, eller satser man på at de andre rundt har et halvt øye på verdisakene?

Alarmen går

Macbook Alarm kan være en hendig løsning om det beskrevne er en situasjon du kjenner deg igjen i. Programmet fungerer da kun på Mac, om du ikke gjettet det fra produktnavnet.

Den fungerer på følgende vis: Når du må forlate maskinen, aktiverer du beskyttelsen (du kan godt låse maskinen før du forlater plassen også), og da vil maskinen hyle ut dersom strømmen kobles fra eller lokket klappes igjen.

Samtidig får du et varsel på mobiltelefonen – akkurat den biten skjer via meldingstjenesten Telegram, så det er du nødt til å ha installert på telefonen på forhånd (krever selvsagt at begge enheter har nettilgang).

For å stoppe alarmen må lokket opp og ledningen i, og du kan selvsagt også slå den av ved å logge inn på maskinen, sånn i tilfelle tyven bare skulle ha laderen.

Under ser du promo-videoen:

Vis mer Vis mer

Ikke bombesikkert

Slik vi ser det, er det først og fremst at alarmen vekker oppmerksomheten til dem rundt som er den største fordelen her.

Om du sitter på toalettet tjue meter unna, får du neppe gjort så mye fra eller til hvis det spretter opp et tyverivarsel på telefonen, men på maskinen spilles alarmen av på maks volum, så det bør i hvert fall gi en viss effekt.

Vel å merke må du selv passe på at du kobler fra hodetelefoner før du forlater plassen, for hvis ikke spilles lyden av i dem.

Dersom mute-knappen trykkes etter at du har satt maskinen i alarm-modus (men før alarmen går) vil det heller ikke komme noe lyd. Akkurat det tviler vi dog på at en tyv ville ha gjort.

Macbook Alarm koster 10 dollar (ca 85 kroner) som et engangskjøp og kan kjøpes fra skaperens nettsider.

En annen tjeneste som i stor grad ligner er Laplock, som kan lastes ned gratis, men som kun hyler om strømtilførselen kuttes. Dessuten må du ha et løpende abonnement for å få varsler på telefonen, til tre dollar (cirka 25 kroner) i måneden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer