Dette søkte vi mest på i 2015

I 2015 har nordmenn vært opptatt av ulovlige streamingtjenester, husmorporno, Apples nyeste iPhone, terrorhandlinger i Paris, Norges nye fotballyndling, Martin Ødegaard og emojier.

HVA BETYR DEN EMOJIEN, EGENTLIG? Det var det mange som lurte på i 2015, viser årets søketrender fra Google. Foto: DAVID PARRY/PA PHOTOS/SCANPIX
HVA BETYR DEN EMOJIEN, EGENTLIG? Det var det mange som lurte på i 2015, viser årets søketrender fra Google. Foto: DAVID PARRY/PA PHOTOS/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Året er snart omme, og det betyr at Google er klare med årets søketrender.

Topplista for 2015 består imidlertid ikke av de mest brukte søkeordene, men de søkeordene som økte mest sammenlignet med fjoråret.

- Vi ser at det er lite som skiller årene hvis man bare ser på toppsøk. Vi kan få et bedre bilde på hva som har skjedd i løpet av året ved å se på søkene som økte mest, forteller Vidar Falkenberg, analytiker i Google Norge, til Dinside.

Utover å fortelle oss det helt åpenbare, det at vi søker på nettet, forteller Googles søketrender mye om årets viktigste begivenheter og hva som opptar nordmenn, både stort og smått.

- Søkedata er en annen side av historien enn hva man får servert i mediene eller hva folk sier de er interessert i. De er et tydelig signal på hva vi ønsker å finne ut av, sier Falkenberg.

LES OGSÅ: Last ned alt du har søkt etter på Google

Mobilsøk overtar

Statistikken viser også at hvordan vi søker på nettet, er i forandring, ifølge Google.

- Vi bruker i enda større grad mobilen. Vi søker etter ting vi trenger der og da uansett hvor vi er, enten om vi står i kø på butikken eller venter på bussen, sier Google-analytikeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer