Dette tåler faktisk minnekortet

Kameraet forvitrer raskt, men bildene er ofte uskadde etter år under vann.

http://www.flickr.com/photos/g-hat/ / CC BY 2.0
Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er selvfølgelig nærliggende å tenke at bildene har gått tapt hvis du skulle være så uheldig å miste kameraet over båtripa. Men de siste dagene har vi sett to tilfeller der druknede kameraer har blitt hentet opp fra dypet, og bildene reddet. Sistnevnte hadde vært utenkelig i filmens tidsalder, men takket være robuste minnekort og digitale bildefiler, kan bildene faktisk overleve lenge i det fuktige element.

Nylig meldte BBC News om at en fiskebåt hadde fanget et digitalkamera i trålen utenfor Storbritannia. Kameraet var i dårlig forfatning etter lang tid i havet, men minnekortet var intakt og lesbart. Det inneholdt fem bilder, inkludert et bilde av en kvinne som står på dekk på en større båt. I bakgrunnen ses en annen båt, som hadde sin siste tur i november 2008.

På et annet bilde ses en eldre mann med en turistlue med det britiske flagget og teksten "Oxford" over.

Dagen etter at BBC News gikk ut med historien og viste bildene på TV, ble eierne funnet. Det viste seg at det var et sørafrikansk par, som hadde mistet kameraet over bord midt i Atlanteren, på tur fra New York til Southampton i 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.