iPhone 14-lanseringen

Dette tror vi Apple lanserer

Apple har invitert til pressekonferanse 7. september.

ERSTATTES: iPhone 13 og 13 Pro er straks utdaterte. Foto: Pål Joakim Pollen
ERSTATTES: iPhone 13 og 13 Pro er straks utdaterte. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 7. september er det tid for høstens iPhone-lansering. Apple er som vanlig tause rundt hva som blir presentert, men basert på tidligere års lanseringer og ikke minst rykter, er det gjengs oppfatning om at nye mobiler står på plakaten.

Men hvordan blir årets iPhone(r) - og har Apple noe annet på lur? Her er hva vi tror kommer.

Toppmodellen: iPhone 14 Pro

Det ville vært ei bombe om Apple ikke kom til å lansere oppfølgerne til fjorårsmodellene iPhone 13 og 13 Pro på neste ukes lansering. Fire nye modeller er ventet:

  • iPhone 14
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max

Ifølge The Verge skal man ikke forvente for mange oppgraderinger til standardmodellen, utover at det ikke blir noen oppfølger til iPhone 13 mini (med 5,4 tommer skjerm). Apple vil erstatte den minste modellen med en Plus-utgave på 6,7 tommer. Ryktene sier også at den får et bedre selfiekamera med autofokus, men beholder samme A15-prosessor som brukes i iPhone 13-serien.

De største oppgraderingene er imidlertid ventet til toppmodellene, iPhone 14 Pro og 14 Pro Max. Det snakkes om en såkalt «alltid på»-skjerm (som kan vise klokka selv om skjermen ikke er aktiv - en funksjon Android-mobiler har hatt i mange år), et 48-megapiksel kamera, en skjerm uten «busslomme» og en oppgradert A16-brikke, skriver The Verge.

PILLEFORMET: Apple skroter visstnok skjermhakket, eller «busslomma» som den ofte kalles, i toppen av skjermen på iPhone til fordel for en pilleformet variant - men det er kun Pro-modellene som får den nye løsningen.. Foto: 9to5Mac
PILLEFORMET: Apple skroter visstnok skjermhakket, eller «busslomma» som den ofte kalles, i toppen av skjermen på iPhone til fordel for en pilleformet variant - men det er kun Pro-modellene som får den nye løsningen.. Foto: 9to5Mac Vis mer

Et av de siste ryktene er at iPhone 14 kommer til å få støtte for satellittkommunikasjon til bruk i nødsammenheng, slik at du vil kunne sende meldinger i nødssituasjoner selv når du er utenfor mobildekning.

Men moroa kan koste. Apple-analytiker Ming-Chu Kuo spår dyrere Apple-telefoner, særlig Pro-utgavene:

Apple Watch kan blir «Pro»

Ryktene vil ha det til at Apple har planer om å lansere tre nye Apple Watch-modeller i høst: en ny Watch Series 8, en oppgradert utgave av Apple Watch SE samt en splitter ny sportsutgave kalt Apple Watch Pro.

Apple Watch Series 8 vil erstatte dagens Series 7-modell. Den store nyheten med denne forventes å være en temperatursensor, som vil kunne varsle deg når du har feber.

«Apple Watch SE» skal komme i ny versjon, og da vil også den gamle budsjettmodellen Series 3 tas ut av salg, ifølge kjennere. Men det er lite nyheter her, utover at den vil få en raskere prosessor.

Med den nye sportsutgaven Apple Watch Pro går Apple i strupen på sportsklokke-produsenter som Garmin og Polar, så målgruppen er treningsentusiaster og profesjonelle sportsutøvere. Bloombergs Mark Gurman hevder den vil komme med enda større skjerm, større batteri og en enda mer solid urkasse - likevel til en høyere prislapp.

Nestegenerasjons AirPods Pro

Ellers forventes det også at Apple kommer til å oppdatere AirPods Pro for første gang siden øreproppene ble introdusert i 2019. Lenge har mange trodd at Apple kom til å gi de et helt ny design, men AirPods Pro 2 kommer mer eller mindre til å se ut som før, ifølge 9to5Mac.

De vil imidlertid by på bedre lydkvalitet med støtte for Bluetooth 5.2.

Forhåpentligvis stemmer ryktet om at ladeetuiet blir oppgradert med en liten høyttaler, slik at du kan plinge opp selve etuiet om du roter det vekk - ikke bare øreproppene, slik det er i dag.

BLIR IKKE SLIK: Ryktene sa lenge at AirPods Pro ville få en ny formfaktor lignende Beats Fit Pro med vingetupper som sitter i øret i stedet for den klassiske stilken. Foto: Apple
BLIR IKKE SLIK: Ryktene sa lenge at AirPods Pro ville få en ny formfaktor lignende Beats Fit Pro med vingetupper som sitter i øret i stedet for den klassiske stilken. Foto: Apple Vis mer

Ny programvare

Apple viste fram den neste store oppdateringen av iOS på sin årlige utviklerkonferanse WWDC i juni, så vi vet at denne er på vei. Vanligvis bruker den å bli tilgjengelig for nedlasting en ukes tid etter iPhone-lanseringen. Widgeter på låseskjermen, mulighet til å redigere og andre meldinger og batteriprosent er blant nyhetene i iOS 16.

Sammen med de nye Apple Watch-modellene slippes også watchOS 9. Denne oppdateringen byr blant annet på bedre treningsapp som viser flere detaljer under treningsøkter og en helt ny medisinfunksjon som kan minne deg på å ta medisinene dine. I tillegg vil Apples søvnsporingsfunksjon endelig vise flere detaljer som REM-søvn, kjerne-søvn og dyp søvn.

Nye versjoner av tvOS (versjon 16) og macOS (Ventura) kommer også.

En ting til?

Så gjenstår det å se om Apple har enda mer på lur til lanseringen. I tillegg til en årlig iPhone-lansering i september, bruker selskapet å ha en lansering i oktober hvor de introduserer nye iPad-er og Mac-er.

«Alle» venter også på at de skal lette på sløret for sine angivelige VR-briller, men siste nytt her er at de ikke er klare for å vises fram til publikum til neste år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer