Apple og OnePlus i New York

Dette tror vi Apple og OnePlus skal lansere

Lanseringsskred til uken.

NY MACBOOK: Vi tror Apple skal snakke om både nye Mac-er og iPad-er. Foto Bjørn Eirik Loftås
NY MACBOOK: Vi tror Apple skal snakke om både nye Mac-er og iPad-er. Foto Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Oktober ligger an til å bli en av de mest minnerike teknologimånedene i nyere tid. For å oppsummere måneden så langt:

Det stanser ikke der. Oktober avsluttes med to spennende lanseringer fra henholdsvis Apple og OnePlus – begge i New York. Sistnevnte skal først ut i ilden, noe som skjer mandag klokken 16.00 norsk tid.

Ny mobil fra OnePlus

Da er det duket for OnePlus 6T som blir oppfølgeren til OnePlus 6 som kom tidligere i år. Dette var også første gang det lille, kinesiske selskapet lanserte en smarttelefon her til lands, noe som førte til kødannelse utenfor utsalgsstedet på Byporten i Oslo.

OnePlus så seg faktisk nødt til å endre datoen for arrangementet fordi Apple la sitt på samme dato.

ONEPLUS 6T: Dette skal være OnePlus 6T med øyedråpe-hakk.
ONEPLUS 6T: Dette skal være OnePlus 6T med øyedråpe-hakk. Vis mer

Hva kan du forvente av OnePlus?

Den kanskje mest radikale, og omstridte, endringen er at hodetelefonkontakten fjernes. OnePlus har for lengst bekreftet at 6T ikke har den tradisjonelle lydutgangen. Dette har selskapet forklart med at Blueooth og USB-C er fremtiden og at de rydder plass til viktigere ting ved å fjerne minijacken.

Én av funksjonene det ryddes plass til, er en fingersensor som er integrert i skjermen slik vi også har sett på Huawei Mate 20 Pro.

På sine egne nettsider lover OnePlus store nyheter rundt brukergrensesnittet, kalt OxygenOS.

«Vi jobber med et helt nytt brukergrensesnitt som du er nødt til å oppleve det for å forstå det», skryter selskapet.

Det er ikke helt lett å si hva det innebærer, men det er fra tidligere kjent at 6T får et OxygenOS som er bygget på Android 9 Pie. Denne versjonen skal også bli tilgjengelig for OnePlus 6, men ikke samtidig.

Nettstedet Mr Gizmo hevder nå at de sitter på spesifikasjonslisten til OnePlus 6T. Den avslører:

  • 6,4" AMOLED-skjerm. 2340 x 1080 piksler.
  • Android 9.0.
  • 128 GB lagring.
  • 8 GB minne.
  • Batteri på 3700 mAh.
  • To kamerasensorer på 16 og 20 MP.
  • 4K videoopptak.

Dette tror vi Apple skal lansere

Det står ingen ny iPhone på menyen når Apple inntar scenen i New York førstkommende tirsdag. iPhone Xs og Xs Max ble lansert forrige måned, mens iPhone XR kunne handles denne uken.

I stedet kan du forvente ny iPad Pro, nye MacBooker og kanskje noen overraskelser.

9to5Mac skriver at Apple skal vise frem to nye iPad Pro-brett: en ny 11-tommer og en oppdatert utgave av den største på 12,9 tommer. Lanseringene ligger an til å bli de største siden Pro-serien først ble lansert i 2016.

De nye modellene vil ha rammeløst design, Touch ID er borte og inn kommer Face ID, og i tillegg erstattes Lightning-kontakten med USB-C. Sistnevnte vil i så fall være en omfattende endring for Apple som har tviholdt på den proprietære Lightning-kontakten i flere år. I 2015 kom den første MacBooken med USB-C og hvis iPad Pro nå kommer med den universelle standarden, er det nok bare et tidsspørsmål før også iPhone skroter Lightning.

En annen ting som muligens skrotes, er minijacken. Apple fjernet den gamle lydkontakten fra iPhone med lanseringen av iPhone 7 i 2016. Det er Macotakara som melder at 3,5mm-kontakten ikke er å finne i årets iPad Pro.

Det er også snakk om en oppdatert utgave av Apple Pencil, men også her er det sparsomt med detaljer. Hvis det stemmer at iPad Pro har USB-C, virker det naturlig å tro at også Pencil har denne kontakten fremfor Lightning. Noe som i så fall gjør det usikkert om den første utgave av Apples digitale blyant vil fungere med det nye brettet.

Nettstedet, som er kjent for sine gode kilder, skriver også at de nye iPad Pro-modellene får en ny Smart Connector, men det er usikkert om denne kommer med noe nytt eller at det bare er plasseringen som er annerledes.

Nye Mac-er

Ikke forvent nye MacBook Pro-maskiner, Apple slapp nye utgaver av disse i juli. I stedet er det trolig snakk om en ny MacBook 13" som muligens tar over for Air-serien til Apple. 9to5Mac skriver at maskinen kommer med Touch ID, men at den ikke har Touch Bar som Pro-modellene.

Ellers virker det sannsynlig at Apple skal snakke om nye iMac-er og en oppgradert Mac mini, skal vi tro samme nettsted. Den forrige utgaven av Mac mini kom i 2014 og man kan vel trygt si at det er på tide med en oppdatering av Apples minste.

Hva iMac gjelder, kom det nye modeller i juni 2017. Det er store sjanser for at det kommer nye modeller på tirsdag, men akkurat nå vet vi svært lite om disse PC-ene.

Dette må du vente på

To produkter du neppe vil se under Apples lansering tirsdag, er iPad mini 5 og den trådløse laderen AirPower. Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo jobbes det med et nytt tilskudd i iPad mini-serien, det forrige kom i 2015, men at nettbrettet ikke kommer før 2019.

AirPower ble først avduket under iPhone X-lanseringen i 2017, men lar fortsatt vente på seg. Den skal kunne lade iPhone, Apple Watch og AirPods trådløst samtidig, men ifølge rapportene har Apple problemer med å få alt til å fungere som det skal. Planlagt lansering var i år, men ifølge Kuo må du vente til neste år.

Hvilken pressekonferanse ser du mest frem til?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer