Dette var Norges billigste PC

Bærbare PCer blir stadig billigere. Nå kommer de første modellene til under 3.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Det er definitivt slutt på tiden da bærbare PCer var dyre, trege og hadde dårlige skjermer. For 7-8.000 kroner får du nå kraftige bærbare som enkelt kan erstatte stasjonære maskiner for svært mange av oss, inkludert oss med moderate krav hva angår 3D-spill.

Hvis du derimot ikke bryr deg om kraftig 3D-aksellerasjon, kan du gjøre røverkjøp til under 4.000 kroner.

Prisene på minne, prosessor, lagring og komponentene for øvrig, er imidlertid kraftig nedadgående fortsatt, og de første bærbare PCene som ligger under 3.000-kroners merket er nå tilgjengelig på det norske markedet.

Aller billigst

OPPDATERT: Den danske PC-produsenten Zepto, som tidligere var norskeid, har nå en modell som selges til 2.990 kroner, inkludert mva. Modellen heter Zepto Znote 3215W, en maskin med 15,4" bredskjerm med kontrastbelegg.

Dette var Norges billigste PC


Spesifikasjonene er ikke til å kimse av, her er det en mobil Intel Celeron-prosessor på 1,86 GHz, 80 GB harddisk og 1 GB minne. Intel GMA X3100 grafikkbrikken er langt fra den tregeste på markedet, og sørger for bra 2D-ytelse, men er naturligvis ikke optimalt for 3D-spilling.

Batteriet skal kunne holde til rundt 3 timer med lav belastning (surfing, kontorprogrammer etc), i følge Zepto.

Da vi først skrev denne artikkelen tilbød Zepto også en annen rimeligere modell med 14" skjerm til 2.872 kroner. Denne er ikke lenger tilgjengelig.

Noen haker

Ved nærmere øyesyn er det imidlertid noen "haker" eventuelle kjøpere bør være klar over. Prisen inkluderer for eksempel ikke operativsystem. Den skal imidlertid virke med gratissystemet Ubuntu Linux, i følge Zepto - i tillegg til XP og Vista.

Trådløst nettverk er også tilleggsutstyr, og maskinen leveres i utgangspunktet ikke med DVD-brenner, bare kombinert DVD-leser/CD-brenner.

Dersom man bruker konfiguratoren i nettbutikken kan man imidlertid spesifisere opp maskinen i stor grad. Dersom man velger å få maskinen levert med Windows Vista Basic, trådløst nettverk og DVD-brenner er prisen oppi 4.334 kroner, og da beveger man seg inn i et prissegment der konkurransen er stor.

For dem som eier lisens på Vista eller ønsker å kjøre alternative operativsystemer, er imidlertid "Norges billigste PC" en billig innfallsport til den bærbare verden.

For mer informasjon, se zepto.no.

OPPDATERT: Akkurat når Zepto trodde de var billigst, lanserte Netshop en PC til samme pris, men med langt bedre spesifikasjoner. Det kan du lese mer om her.

Les også:
Her er Norges 10 letteste PCer
6 bærbare til under 4.000 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer