Dette velger selvbyggerne

Hvor stor harddisk skal du ha? Hvor mye minne? Skal du velge LCD eller CRT-skjerm? Disse og mange andre spørsmål melder seg dersom du går med tanker om å bygge din egen PC. Hva er trenden akkurat nå?

Publisert
Sist oppdatert

Komplett er Norges største forhandler av PC-komponenter. Så mange bestiller mer eller mindre komplette PC-er i løse deler fra Komplett, at tall digi.no samlet i fjor høst, viser at selskapet er Norges nest største leverandør av PCer.

Med dette som grunnlag kontaktet vi Eilif Kiland i Komplett for å høre hva kundene velger av komponenter når de bygger seg PC selv, eller bestiller et av Kompletts ferdigbygde produkter.

Vi startet med prosessorer:

- De aller fleste, både de som bygger selv og de som bestiller PC-pakkene våre, velger en prosessor fra AMD, sier Kiland.

- Forholdet er hele 70 prosent AMD og bare 30 prosent Intel.

Årsaken er ifølge Kiland at kundene mener at AMD har et bedre pris/ytelses-forhold enn Intel.

- AMD-tilhengerne har i lang tid foretrukket Athon XP2600, men etterspørselen er i ferd med å flytte seg mer over til XP2800. Når det gjelder Intel, har 2,6 GHz lenge vært tilstrekkelig for de fleste, men nå har 2,8 GHz-utgaven av Pentium 4 mer eller mindre overtatt.

Både AMD og Intel lager også prosessorer for de som kanskje kan kalles "spesielt interesserte". Dette gjelder AMDs 64-bits prosessorer og Intels Pentium 4 Extreme Edition. Sistnevnte koster mellom 8.000 og 10.000 kroner. Interessen for denne er ifølge Kiland minimal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer