Dette vet vi om PlayStation 5

Neste år duket for en ny generasjon med spillkonsoller. 8K og raskere lastetider står på menyen når Sony lanserer PS5.

PLAYSTATION 5-KONSEPT: Skissen er spenstig, men vi blir mildt sagt overrasket hvis den endelige PlayStation 5 blir seende slik ut. Foto: Let's Go Digital
PLAYSTATION 5-KONSEPT: Skissen er spenstig, men vi blir mildt sagt overrasket hvis den endelige PlayStation 5 blir seende slik ut. Foto: Let's Go Digital Vis mer
Publisert

Neste år er det faktisk hele syv år siden Sony PlayStation 4 og Microsoft Xbox One ble lansert, og da er det jammen meg på tide med en ny konsollgenerasjon.

Denne runden har Sony vært i førersetet siden dag én og har solgt over 100 millioner av PlayStation 4. I løpet av de siste seks årene har Sony gledet spillfansen med PlayStation VR, PlayStation Now og gode spillopplevelser som «God of War», «Horizon Zero Dawn» og «Death Stranding», for å nevne noen.

Det siste året har Sony også krøpet til korset og åpnet for krysspilling mellom konsoller som PlayStation 4, Xbox One og Nintendo Switch, og nylig annonserte de til og med at eksklusive spill blir tilgjengelig på konkurrerende konsoller.

Vi tør å håpe på en minst like innholdsrik konsollgenerasjon med PlayStation 5.

Dette vet vi om PlayStation 5

Først og fremst vet vi at navnet på spillkonsollen faktisk blir PlayStation 5. Det har Sony for lengst bekreftet, og en nyhet som kanskje ikke så overraskende i seg selv.

Mange ble nok tatt på sengen da Microsoft under det årlige The Game Awards overrasket med å avsløre navn og design på konsollen som blir arvtakeren til Xbox One. Les mer om Xbox Series X her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer