Devil May Cry 2 - Skuffelser, grafikk og konklusjon

Publisert
Sist oppdatert

Devil May Cry 2

  1. Devil May Cry 2 - Skuffelser, grafikk og konklusjon


Skuffelser

Selv om flere nye elementer er bygd inn i spillet, er DMC 2 på mange områder blitt enklere og mindre sofistikert. Våpenutvalget er ikke så stort som i første omgang, og våpnene du finner er heller ikke så spennende. Du startet med to pistoler og et sverd (Lucia kaster kniver i stedet for å skyte), og som sagt er det ingen stor utfordring å klare spillet uten å benytte deg av andre våpen. Vanskelighetsgraden er nemlig ikke noe å skryte av, og erfarne spillerne vil nok gjøre seg ferdig med spillet på få timer.

De spesielle og flotte monstrene fra det første spillet er også blitt erstattet med langt mindre interessante motstandere. Har CapCom mistet den kreative gnisten?

Dante sier knapt ett ord i løpet av spillet. Både han og Lucia er nesten fullstendig blottet for personlighet, og det henger også sammen men mangelen på en godt utviklet bakgrunnshistorie.

Brettdesignen har også blitt verre siden sist. Utendørsområdene er ofte ganske store, noe som overraskende nok gjør det mulig å rømme fra mange kamper. Du kan til tider rett og slett løpe forbi demoner og komme deg videre. Det går utover spillflyten som var mye jevnere i de trangere interiørene i det første spillet.

Devil May Cry 2 - Skuffelser, grafikk og konklusjon


Devil May Cry 2 er som sagt ikke spesielt krevende, og de fleste vil klare seg gjennom spillet på noen kvelder. Når du spiller som Lucia, er brettene stort sett de samme som med Dante, men baklengs. Noen av brettene inneholder imidlertid nye elementer, så Lucias side av historien forlenger i alle fall spillets levetid.

Variabel grafikk

En annen skuffelse er den grafiske siden av spillet, som ikke er like gjennomført som originalen. Selv om animasjonene er flotte, er bakgrunnene ofte småkjedelige. Noen av brettene er definitivt imponerende visuelt (flere av utendørsarealene er meget vakre), men andre ganger er teksturene lite detaljerte og ensformige.

Kameraføringen er bedre enn i det første spillet, med bedre utsikt over hva som foregår. Men likevel, til tider er vinklene upraktiske og forvirrende.

Generelt mangler DMC 2 den visuelle kreativiteten som preget spill nummer en, nå ligner Devil May Cry mer på et generisk actionspill enn den nyskapende og stemningsfulle originalen.

Konklusjon

Som et actionspill fungerer Devil May Cry 2 greit nok. Det er mye stilig, tegnefilmaktig vold, flere gode brett og morsomme sekvenser. Men som en oppfølger til et spill som satte nye standarder for hvordan en PS2-actiontittel skal være, skuffer DMC 2. Den mangler stemningen, innovasjonen og kreativiteten som det første spillet hadde. Det er blitt et spill med alt for lite sjel og personlighet.

Vi anbefaler at du heller kjøper det første Devil May Cry-spillet, hvis du ikke har prøvd det enda. Kjøp oppfølgeren bare hvis du er veldig sulten på mer – men det finnes bedre spill.

Tilbake til hovedartikkelen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer