DExposE2 Reloaded

Med dette gratisprogrammet blir Windows enda mer oversiktlig.

Publisert
Sist oppdatert

Ett av Apples beste salgsargumenter for å velge Mac og OSX handler om brukervennlighet.

De fleste Macbrukere påstår at de jobber mer effektivt enn de gjør i Windows, fordi OSX har en rekke fiffige løsninger som gjør det lett å jobbe på tvers av programmer.

En av de mest berømte er den såkalte exposé-funksjonen.

>> Les også: 10 myter om Mac

Slik fungerer exposé

Exposé er nyttig når du jobber med flere programmer på en gang. Ved å trykke på en snarvei eller sette muspekeren i ett av skjermhjørnene, vises alle programmene side om side rundt på skjermen. Dermed kan du lett bytte program ved å klikke på det aktuelle vinduet, og du kan også bruke funksjonen for å dra et bilde fra ett program til et annet, for eksempel.

I Windows er det ikke like elegant - du kan riktignok bytte vindu med alt-tab-kombinasjonen eller dra en fil ned på oppgavelinjen og så opp på programvinduet. Ulempen er at du ikke får noe god forhåndsvisning på hvordan vinduene ser ut, og har du veldig mange vinduer oppe er det ikke like lett å holde oversikten.

Exposé i Windows

Med det lille gratisprogrammet DExposE2 kan du nå få exposé-funksjonalitet i Windows. Programmet tar bare 600kB og installeres lett som en plett. I oppsettet kan du så velge hvilke hurtigtaster du ønsker å bruke, og om du eventuelt vil bruke såkalte "hot corners" for å aktivere funksjonen (der du flytter muspekeren i ett av hjørnene på skjermen).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer