Diamond Monster Fusion AGP

Voodoo Banshee-teknologien hører egentlig til fortiden, men av alle Banshee kortene vi har testet, er dette kortet fra Diamond det beste. Kortet egner seg bra for deg med en eldre maskin, men vil du ha det ferskeste på markedet bør du likevel lete andre steder.

Publisert

Diamond Monster Fusion AGP er basert på Voodoo Banshee-prosessoren fra 3dfx. Denne brikken har vært på markedet en god stund, og selv om den er langt fra dårlig, finnes det raskere alternativer fra NVIDIA og ATI, for å ikke nevne produkter som kommer de nærmeste månedene (f.eks. Voodoo 3 og G400).

Kortet kommer med en driver-CD, og en CD med DVD-dekoderen SoftDVD. Ellers har kortet innebygget vifte for å holde grafikkbrikken kjølig. Etter installasjonen lastet vi ned oppdaterte drivere (datert 24.3.99). Diamond har tydeligvis jobbet med programvaren, og kortet får overraskende bra resultater sammenlignet med andre Banshee-produkter. Samme situasjonen oppstod under vår testing av 3206>Diamond Viper 550-kortet, hvor nye drivere har gjort kortet mer konkurransedyktig.

Overraskende bra ytelse

Vi tester både Direct3D og OpenGL, og kortet yter overraskende bra på Direct3D. Faktisk er det bare to kort som har fått høyere resultater, og det er Riva TNT-kortet 3206>Viper 550 og ATI sitt 2660>Rage Fury-kort. Når det gjelder OpenGL-spill, er ikke resultatene fullt så imponerende. I Quake II havner kortet gjennomsnittlig under de fleste Riva TNT-, Voodoo Banshee- og Rage 128-kortene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer