Diamond Rio MP3-spiller

Lanseringen av denne lille svarte boksen har laget mye røre. Teknisk sett er den bare en kombinasjon av kjente tekniske løsninger, men det antatte bruksområdet skaper de store konfrontasjonene. Hvordan virker den i praksis?

Diamond Rio MP3-spiller
Publisert

Rio leveres i en fargerik eske som inneholder selve spilleren, som er svært liten og lett (89x63x15mm og 70 g), ørepropper og overgangsplugg med kabel for å koble Rio til parallellporten på PC (ingen Mac-løsning foreløpig). Dessuten finner vi en bruksanvisning på 24 sider, en CD med programvare og en CD med musikk i MP3-format.

For å begynne å bruke Rio til å høre musikk er det flere ting som må forberedes før det kommer lyd fra øreproppene. Sammenlignet med en Walkman eller Discman er dette mye mer omstendelig. Dette gjør at en stor del musikkbrukere ikke havner i den potensielle kundegruppen.

Installasjon og tilkoblingInstallasjonsprogrammet legger inn to programmer. Det ene heter MusicMatch Jukebox og tar seg av ripping av CDer og koding av lydfilene til MP3-format. Det andre programet heter Rio Manager og sørger for overføring av MP3-filene til minnet i Rio.

Koblingen mellom Rio og PCen skjer med en spesialkabel som plugges inn i en egen kontakt på Rio og i ”klumpen” som settes i parallellporten på PCen.

Programvare: Rio Manager

Vi forsøkte oss først på Rio Manager for å overføre noen av de MP3-filene vi hadde liggende på harddisken. Dette gikk uten problemer og etter noen minutter kunne vi trykke på Play-knappen på Rio og høre musikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer