Diamond Stealth III

Stealth III-kortet er basert på Savage 4-brikken fra S3. Vi har allerede testet et annet Savage 4-kort fra Creative, og likte brikkens bildekvalitet, men ikke ytelsen. Det blir interessant å se om Diamond sitt produkt er et alternativ.

Publisert

Savage 4 er en av ”neste generasjon-brikkene”, som sammen med Voodoo 3 og TNT2 kjemper om markedet første halvåret 1999. Dessverre ser det ikke ut som S3 har lagt nok ressurser i utviklingen, siden resultatene vi fikk ut av Creative 3D Blaster Savage 4 ikke var helt imponerende. Vi likte derimot bildekvaliteten, og bruk av fremtidsrettede teknologier som S3TC.

Det andre Savage 4 kommer fra den kjente produsenten Diamond, har 32 MB RAM og en ganske stakkarslig CD (med drivere, DVD-spiller og ingen spilldemoer) i esken. Vi installerte grafikkortet og driverne, og lastet også ned oppdaterte drivere fra hjemmesidene til Diamond (datert 1 juni 1999). De etterhvert kjente InControl-verktøyene følger med i pakken, og gjør det enkelt å justere skrivebord-innstillingene samt andre innstillinger.

Ikke helt fornøyelig 3D

Det er ikke store forskjeller på testresultatene sammenlignet med 3852>Creative sitt Savage 4-kort. Dessverre går det ikke særlig fort, hverken på OpenGL, eller Direct3D-baserte spill. Resultatene ligger enten noe under eller noe over Creative sine, og dette skyldes nok bedre/dårligere drivere. Det som bekymret oss mest var hyppige feil, som clipping-problemer og teksturer som går inn i hverandre. Dette opplevde vi for eksempel i Half Life. Quake III er faktisk helt ubrukelig - fargene er helt forvrengt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.