Diamond Viper 550

Viper 550 er et Riva TNT-basert kort, og har vært tilgjengelig i omtrent et halvt år. Dette betyr at kortet ikke er det mest avanserte du får tak i, men takket være driveroppdateringer er det fremdeles konkurransedyktig.

Publisert

Vi har tidligere testet en rekke Riva TNT-baserte kort, med produkter fra Elsa, Creative, Canopus og STB. For noen måneder siden var disse kortene det raskeste som fantes på markedet, men har i dag blitt forbigått av ATIs RAGE 128-baserte kort. Og Riva TNTs oppfølger, TNT 2 er rett rundt hjørnet, sammen med 3dfx sin Voodoo 3.

Diamond har holdt kortet sitt gående takket være hyppige driveroppdateringer, og de siste driverne for Windows 9x er datert 24.3.99. Denne programvaren gjør at kortet får bedre ytelse enn andre Riva-kort. Kortet støtter også de nye multimediainstruksjonene i Pentium III.

Ellers har kortet TV-utgang og en medfølgende CD med DVD-avspillingsprogram. Du får også med programmet InControl 98 som lar deg stille inn fargedybde, oppløsning og korrigere farge/lys samt en del andre funksjoner.

Windows-ytelse på nivå med de fleste andre

Det er en kjent sak at 2D-ytelsen på de fleste grafikkortene holder på å nå et teoretisk toppnivå. Det vil si at kortene ikke blir noe særlig raskere til å vise Windows. I stedet konsentrerer produsentene seg om å slå hverandre på 3D-ytelsen og kvaliteten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer