DiamondMax Plus 40

Maxtor lanserer også nye disker i den øvre klassen. Her er det ikke spart på noe når det gjelder å oppnå topp ytelse. Prisen er heller ikke dramatisk høy, men er det verdt forskjellen?

Publisert

Da vi testet 8611">DiamondMax VL 20, som er den største disken i den rimeligste serien fra Maxtor, ble vi svært positivt overrasket. Derfor var forventningene til toppmodellen høye. Alle spesifikasjonene er i toppklasse, med 7200 omdreininger, 2 MB SDRAM hurtigbuffer, 4 plater og andre smarte løsninger.

Enda raskere

Den er selvfølgelig raskere enn den billige varianten, noe som skyldes både høyere rotasjonshastighet og flere plater. I tillegg er elektronikken mer avansert og hurtigbufferen større.

Datatettheten på platene er den samme som på VL 20.

Kombinasjonstesten derimot , som leser og skriver flere filer samtidig, viser omtrent dobbelt ytelse. Det er her at flere plater og større hurtigbuffer spiller en stor rolle.

Pakken

Maxtor leverer harddisker beregnet på salg til sluttbrukere i en overdimensjonert eske med formskåret skumgummi. Dette gir en meget god beskyttelse mot transportskader. Slike skader har den leie egenskap at de kan lage problemer først lenge etter at disken er blitt tatt i bruk. Små partikler kan bli revet løs ved slag under transporten, men kan ligge lenge på steder hvor de er harmløse. Men når du så flytter PCen, kan de løse partiklene havne på farlige steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer