Digital Impuls 2005-01

Nykommeren Digital Impuls har avdelinger i Oslo og Trondheim, og satser friskt med en meget spesiell PC. Flere andre har hatt solide debuter her. Hva med Digital Impuls?

Publisert

Det første vi legger merke til er at PCen fra Digital Impuls er tusenlappen dyrere enn konkurrentene. Deretter legger vi merke til det hissige uttrykket i kabinettet fra Raidmax. Det er helt klart at Digital Impuls henvender seg til "gamere" med en slik løsning. Kabinettet har for øvrig vindu i siden.

Hovedkortet benytter det nyeste brikkesettet fra Nvidia; NForce4. Det betyr blant annet støtte for PCI-Express standarden, som tidligere kun var å finne på Intel-baserte PCer. I praksis har dette mest å si for fremtidige oppgraderinger, da PCI-Express er en mer fremtidsrettet løsning både med hensyn til grafikk (avløser AGP) og tilleggskort (avløser PCI). Dette hovedkortet har i tillegg støtte for SLI. Det betyr at du kan seriekoble to PCI-Express grafikkort, og dermed oppnå en kraftig ytelsesforbedring i f. eks spill.

Prosessoren er en Athlon 64 3000+, som gir mer enn god nok ytelse til nær sagt alle oppgaver, men de fleste andre PCene i januaroversikten har faktisk en del raskere prosessorer. Arbeidsminne på 1 GB er imidlertid i toppsjiktet.

Harddisken rommer 200 GB, som er passe stort i 2005-målestokk. Du får naturligvis også med en tolags DVD-brenner, men diskettstasjon må du klare deg uten. Det gråter vi ikke for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer