Digital speilrefleks med 4 megapiksler fra Olympus

I løpet av høsten slippes digitalkameraet E-10, som har hele 4 mill. bildepunkter og speilreflekssøker. Dette kan bli en svært sterk konkurrent til Nikon D1, som dominerer markedet blant proffene for tiden.

Digital speilrefleks med 4 megapiksler fra Olympus
Publisert

Olympus er ofte tidlig ute med å øke oppløsningen på digitale kameraer til nye høyder. Selskapet var først ute med 2,5 mill. bildepunkter på modellen C-2500 som vi testet for en tid tilbake. Denne modellen hadde dessverre svært dårllig bildekvalitet (alt for mye støy), men den er svært rask.

Olympus Camedia E-10 vil være utstyrt med en CCD-brikke på hele 4 millioner bildepunkter, og denne brikken er i følge ryktene utviklet av Olympus selv. Brikken er på 2/3", som er ganske stort.

Objektivet på kameraet har 4X optisk zoom med manuell fokusring for den som vil benytte det. Brennvidden er 35 - 140 mm (omregnet til 35-mm-kamera).

En annen nyhet er at kameraet tar bilder i RAW-mode, som antageligvis betyr at det registerer 12 bit i hver kanal på samme måte som på kameraet Nikon D1. For å lese slike bilder trenger du en spesiell plugg-inn-modul til Photoshop som følger med i pakken.

Kameraet har spor for både CompactFlash- (også type II) og SmartMedia-minnekort. Du får bare med 8 MB, som selvsagt er alt for lite for dette kameraet. Selv om kameraet kan lese CompactFlash type II minnekort, kan du ikke benytte den nye IBM mikroharddisken på 340 MB på grunn av problemer med strømforbruket. Kameraet har som nevnt speilreflekssøker, men har også en LCD-skjerm bak på kameraet som kan brettes ut omtrent som på kameraet Canon Pro70. Vanligvis er digitale speilreflekskameraer ikke i stand til å benytte LCD-skjermen som søker, og det er dessverre også tilfellet med E-10. LCD-skjermen kan derfor bare brukes til å se på bilder som er tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer