Digital tegning med Wacom

Digitaliseringsbord fra Wacom er laget for digital tegning brukt sammen med grafikkprogrammer. Men digitaliseringsbord brukes også av mange som en avlastning eller erstatning for den vanlige datamusen.

Publisert

Bordet kjennes svært lett (850 gram for A5-varianten), og kan med fordel legges i fanget mens du lener deg tilbake i stolen og slipper fantasien løs.

Bordet fungerer også svært godt på arbeidsbenken din, men bare hvis du har plass, og vet at det er liten fare for at du begynner å legge ark og andre ting oppå bordet, noe som kan komme til å skade det.

Wacom leveres sammen med grafikkprogrammet Painter 5 (her kan du lese testen av 2152">versjon 5.5, som er stort sett lik versjon 5) fra MetaCreations.

Slik virker det

Du bruker en spesialpenn som kjennes som en litt tykk kulepenn. På denne pennen er det én trykknapp som kan virke som venstre museknapp for PC, eller den eneste museknappen for Mac.

Pennens posisjon leses av digitaliseringsbordet, men du behøver ikke å berøre selve overflaten – digitaliseringsbordet vet hvor du har pennen selv med et par centimeters avstand.

Fremre del av pennen lager streker, mens bakre del brukes som et viskelær (sammen med grafikkprogrammer). Det hele er ganske fascinerende første gang du bruker det.

Bordet er definert med absolutte grenser, slik at midten på bordet også er midt på skjermen. Dette gjelder også hvis programmet du bruker bare dekker en liten del av skjermen. Brukere av skjermer med høy oppløsning bør derfor vurdere de større versjonene av bordet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer