Digital-TV-boks til bakkenett på steroider?

Snart må alle ha en digital boks for å kunne se på TV, og det gjelder ikke bare i Norge. Men det skjer faktisk spennende ting på denne fronten.

Publisert
Sist oppdatert

Som alle vet må eller kan vi gå over til det digitale bakkenettet i nær framtid, hvis vi vil fortsette å se på TV i tradisjonell forstand. Noen er allergiske overfor NRK-lisensen og klarer seg med TV på web og nedlastede/kjøpte filmer. I ganske mange år framover tror vi likevel at det er en del mennesker som setter pris på programmer og serier laget av folk som mener noe og kan noe, produsert på et teknisk høyt nivå. Samtidig er det også mange av oss som synes det er behagelig å bare slappe av i sofaen og la seg underholde og ta det som måtte komme av programmer der og da.

Det er altså et stort spenn i bruksmønster og interesse for TV-sendinger, noe som det er grunn til å forvente resultererer i ganske mange forskjellige tilbud av dekodere. Frittstående, moduler for innbygging i TV, portable for 12 volt i bil og båt pluss avanserte modeller med flerkanales mottak og mulighet for opptak på harddisk.

I USA, som stenger for mottak av analoge TV-sendinger den 17 februar 2009, annonseres det allerede med utsalgspriser for boksene som kommer tidlig neste år. LG forventer at prisen hos forhandler vil ligge på beskjedne 60 dollar. Samtidig er det også planer om å dele ut rabattkuponger pålydende 40 dollar for å hjelpe til med overgangen. Den amerikanske kongressen har satt av 1,5 milliarder dollar totalt til dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer