Digital Ultra 2000

Digital Ultra 2000 er allerede ved første blikk en nokså spennende bærbar PC. Den har en skjerm som er noe av det beste vi har sett, og batterilevetid er i overkant av hva vi trodde var mulig.

Publisert

Digital Ultra kunne ikke vært mindre. Grunnen er ganske enkel -- PCen er akkurat så stor som den må være for å få plass til den 14,1 tommer store skjermen. Den er tynn, 3,6 cm i lukket tilstand, men har det meste av hva man skulle ønske av ekstrautstyr, som innebygget lydkort, modem og nettverkskort, harddisken er på 4 GB og standard minne er på 32 MB (64 MB i maskiner levert med Windows NT).

Til tross for en glitrende skjerm, er det nok batterilevetiden som er det mest imponerende med denne maskinen. Den fungerte i fire og en halv time i vår batteritest, og det er det definitivt beste vi har vært ute for til nå. Det er riktignok ikke mulighet til å koble ekstrabatteri på maskinen -- i motsetning til hva som er mulig på mange andre PCer vi har testet -- men man kan jo alltid dra med seg et batteri som kan byttes ut med det som står i maskinen. Batteriene kan faktisk byttes uten at man mister data, selv når maskinen står i hvilemodus.

Ultra 2000 har innebygget modem og nettverkskort (Xircom 10/100), noen bittesmå høyttalere og mikrofon. Den har også innebygget støtte for trådløs overføring, men av en eller annen grunn har Digital ikke "gitt" maskinen USB-utgang. Dette får man først når man kjøper portreplikator.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.