Digitale bilder med ditt gamle speilreflekskamera

Tenk deg å kunne bruke ditt gamle speilreflekskamera til å ta høyoppløselige digitale bilder. Dette er i ferd med å bli en realitet når det amerikanske selskapet Imagek lanserer en enhet som kan settes direkte inn i kamerahuset.

Publisert

Hvis denne løsningen viser seg å gi gode bilder, kan vi godt stå overfor en ny revolusjon innen digital fotografering. Mange har gode speilreflekskameraer allerede, og kvier seg naturlig nok for å investere i enda et kamera. Spesielt irriterende er det for fotoentusiaster, som gjerne har brukt mange penger på objektiver og annet ekstrautstyr.

EFS-1 kan imidlertid være løsningen på fotoentusiastenes problemer: Denne digitale enheten er bygget slik at den kan settes direkte inn i kamerahuset som en vanlig film, og gir 30 høyoppløselige digitale bilder pr. "filmrull". Deretter kan bildene overføres til PCen via skriverporten eller en SCSI-port.

Oppløsningen er på 1280 x 1024 (1,3 mill. bildepunkter), og det er på samme nivå som den heldigitale toppmodellen Olympus C-1400 L. Enheten har ikke minnekort, men lagrer bildene i et 40 MB stort internminne. Lysfølsomheten er 100 ASA.

Enheten vil oppføre seg nesten som en vanlig 35-mm-film. I følge produsenten bruker den ikke mer enn to sekunder før den er klar til neste bilde etter at du har trykket ned utløseren. Dette er bedre enn de fleste digitale kameraene vi har testet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer