Digitale bilder og video på en vanlig diskett

Sony har hatt suksess med sine litt spesielle digitale kameraer. Nå kommer enda ett som både kan ta stillbilder og video og lagre på en helt vanlig diskett!

Foto: Sony
Foto: Sony Vis mer
Publisert

Sony digital Mavica MVC-FD81 tar digitale stillbilder med en oppløsning på 1024 x 768, og kan i tillegg ta opp video i MPEG-1 formatet. Dette blir lagret på en helt vanlig floppy-disk, og overføringen til PCen blir derfor utrolig enkelt. Ta ut disketten og kopier bildene til harddisken. Det var det. her er det ikke behov for kabel og overføringsprogram.

Nå er det selvsagt begrenset hvor mye video det er plass til på en standard 1,44 MB diskett, men kameraet klarer 15 sekunder med video med en oppløsning på 320 x 240 og 60 sekunder hvis du går ned til 160 x 112. Dette er ikke video med en kvalitet som egner seg til å lage spillefilmer, men til presentasjoner og epost er det midt i blinken. Tenk deg f.eks. hvilken fres det vil bli i PowerPoint-presentasjonen din med litt video som du har spilt inn selv.

Tar du stillbilder, kan du å lagre ca. 16 bilder med en oppløsning på 1024 x 768 før du må skifte diskett. Men med de latterlig lave prisene på disketter, er jo dette nesten ikke noen problemstilling i det hele tatt.

Kameraet har en optisk zoom på 3x og en progressiv CCD på 0,25". Siden CCDen er progressiv har vi forventninger til bildekvaliteten. Dette er en dyrere type enn den vanlige interlaced-CCDen som de fleste andre kameraer er utstyrt med. Skarpheten blir normalt mye bedre med en slik CCD. Vi vil selvsagt komme tilbake med en test av dette kameraet etterhvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.