Digitale bilderammer

TEST: Vi har sett nærmere på seks digitale bilderammer til stua

Publisert
Sist oppdatert

I dag har de aller fleste gått over til å bruke et digitalkamera, fremfor å bruke film.

Fordelene er mange - du slipper blant annet å bytte film, se bildene med en gang, slette dem hvis de ikke er gode nok og de kan deles med venner og kjente over Internett.

Digitale bilder kan også fremkalles, akkurat slik man gjør med tradisjonelle bilder tatt med film. Mange plukker også ut de beste og rammer dem inn.

Kjøper du en digital bilderamme slipper du fremkallingen og kan "ramme inn" bildet rett etter at du har tatt det!

I praksis er det snakk om små flatskjermer som viser digitale bilder, enten fra minnekort, minneplugger, nettverk eller andre kilder. Noen har også mulighet for tilkobling til trådløse nett (WiFi), slik at venner og familie for eksempel kan sende sine bilder til rammen din.

De digitale bilderammene er utformet som tradisjonelle bilderammer, som enten kan henge på veggen eller stå på bordet eller hylla. Bildet kan skifte automatisk.

DinSide Data har sett nærmere på noen av de mest populære rammene på markeder:

Digitale fotorammer
ProduktStørrelseMinneMinnekort?Pris
Nextbase Gallery 158" (800 x 600)1 GBSD/MMC/MS(PRO)/XD1400
Kodak EasyShare EX101110" (800 x 480)128 MBSD/MMC/MS/xD/CF/MD + WiFi2000
Transcend T.photo 7107" (800 x 600)1 GBSD/SDHC/MMC/MS/CF650
Aiptek Miro II7" (480 x 234)Ca. 15 bilderSD/MMC800
Jobo Photo Display+15" (1024 x 768)1 GBCF/SD/MMC/MS(PRO)/XD3000
Phillips 10FF2CMI9.4" (720 x 480)100 MBCF/MS(PRO)/MC/SD/xD2000


For en hver smak

Når du skal velge en ramme som passer for deg må du tenke litt over hva du er ute etter. Digitale fotorammer kommer normalt i størrelser fra 7" helt opp til 15". Hva du foretrekker er helt opp til deg og lommeboken din. De største er som oftest de dyreste, mens de minste og billigste gjerne ofrer litt på bildekvaliteten.

Alle rammene vi har testet har matte LCD-skjermer. Ikke alle er like barnevennlige, fordi skjermene rett og slett blir helt svarte hvis man ser på dem nedenifra. Som med mange vanlige LCD-skjermer av denne typen er ikke innsynsvinkelen fra sidene heller optimal - bildene ser best ut rett forfra.

De fleste støtter MP3 og video, men ikke heng deg opp i dette - En digital fotoramme er best til å vise bilder, video og musikk bør du bruke annet utstyr til.

Du kan få en digital fotoramme helt ned til under 600 kroner i enkelte nettbutikker, men bildekvaliteten er som regel så som så. Litt overraskende er det dog at den aller billigste faktisk ikke er den dårligste blant dem vi har sett på i denne omgangen.

Digitale bilderammer


Transcend T.Photo 710

Transcend T.photo 710 kommer med 1 gigabyte innebygget minne og fjernkontroll, noe som er ganske imponerende med tanke på at den bare koster 650 kroner. Dog, man får det man betaler for - bildekvaliteten er ikke noe å skrive hjem om.

T.photo 710 har imidlertid en kjekk kalenderfunksjon, som viser en kalender med klokke ved siden av et av bildene på rammen.

Design er en subjektiv vurdering, men vår smak tilsier at denne rammen ikke vil få plass på peishylla med det første. Men dersom du er ute etter en billig ramme og er villig til å ofre bildekvalitet fremfor pris, er dette rammen for deg.

Takk til Multicom for utlån av rammen.

Digitale bilderammer


Aiptek Miro II

Nest billigst er rammen fra Aiptek. Vi kan vel si med en gang at Aiptek Miro II er et produkt du bør holde deg langt unna. Den koster 800 kroner, det følger ikke med fjernkontroll, og den har elendig bildekvalitet.

Det eneste som trekker den litt opp er designet, som testpanelet syntes var helt OK. Du kan også bytte rammen rundt skjermen, men her er utvalget ganske begrenset, og "plastfølelsen" er fremtredende.

Det er også litt merkelig at man ikke kan velge hvilken overgang som brukes når man er i slideshow-modus. Hva internminne angår har den kun plass til ca. 15 bilder, noe som er svært lite, og den støtter kun to minnekorttyper.

Takk til MPX for utlån av rammen.

Digitale bilderammer


Jobo Photo Display+

Jobo Photo Display+ er den største fotorammen vi har testet, på hele 15 tommer. Du må imidlertid ut med 3000 kronasjer for produktet, noe som etter vår mening er altfor mye.

Bildekvaliteten er under middels, det mangler litt på fargefronten og bildene kan til tider virke litt uskarpe.

Rammen har videre 1 GB interminne og det skal følge med fjernkontroll. Selve skjermen har en stygg ramme av gjennomsiktig plast rundt seg, som bare er der for å tiltrekke seg fingeravtrykk. Siden skjermen er så stor er du nødt til å henge den opp på veggen - noe som fører til en rekke spørsmål om hvor vidt det faktisk er noen vits å kjøpe dette produktet. Man kan få en laptop til 3.000 som attpåtil har nettverksstøtte, harddisk og faktisk kan gjøre noen nytte for seg. Vi ville tenkt oss godt om før vi kjøpte denne.

At produktet burde gått gjennom produktkontrollen et par ganger til før den havnet i butikkhyllene, er det imidlertid flere beviser på, som skrivefeil i menyene, og advarselen på baksiden om at rammen ikke bør brukes i mer enn 8 timer i ett strekk. Skrekk og gru.

Takk til MPX for utlån av rammen.

Digitale bilderammer


Philips 10FF2CMI

Rammen fra Phillips med det kryptiske navnet 10FF2CMI har testens beste design, men den er i tykkeste laget. Bildet bytter fra landskap til portrett automatisk når du snur rammen, men den står litt ustøtt når man snur den på høykant.

Internminnet er oppgitt til å kunne ha 1000 bilder, men i realiteten er det på ca. 100 megabyte. Det er altså ikke høykvalitetsbilder du kan lagre tusen av.

Bildekvaliteten er helt grei, men skjermen er ikke blant de skarpeste vi har sett. Rammen er imidlertid enkel å bruke, og har et par kjekke ekstrafunksjoner, som bildeutsnitt og collage (visning av flere bilder på en side) som kan være artige å prøve ut.

En kjekk funksjon er bytting av rammen rundt skjermen, som er festet med magnet.

Den er dessverre ganske dyr - hele to tusen kroner må man ut med, og det uten fjernkontroll. Dette burde fulgt med på en så dyr ramme. Men er du villig til å spandere noen ekstra kroner på god design er dette rammen du bør gå for.

Takk til Komplett.no for utlån av rammen.

Digitale bilderammer


Kodak EX1011

Kodak har sett seg nødt til å gå etter nye markeder ettersom digitalkameraene for lengst har tatt over for tradisjonell film. Med EX1011 har de lykkes godt med det. Denne rammen er den eneste av dem vi har testet som har nettverksstøtte, som blant annet lar familie og venner dele sine bilder direkte til din ramme.

Rammen kan også finne datamaskiner i nettverket slik at du ikke trenger å bruke minnekort/minneplugger for å legge inn bilder. Hva internminnet angår er det på 128 megabyte, noe som med fordel kunne vært større.

Rammen er brukervennlig og ser fin ut, det finnes også en rekke utbyttbare deksler til rammen rundt skjermen.

2.000 kroner er en kurant pris i og med at du får nettverksstøtte. Det følger også med fjernkontroll. Kort og godt et bra kjøp, hvis du synes nettverksfunksjonalitet er viktig.

Takk til Aronsen.no for utlån av rammen.

Digitale bilderammer


Nextbase Gallery 15

Nextbase Gallery 15 en av de minste digitale bilderammene vi har testet. Designmessig foretrekker vi å ta av rammen rundt skjermen, da vi synes det ser litt penere ut. Gjør du det får du en liten og nett fotoramme som ikke bare tar seg ut, man kan faktisk putte den inn i en tradisjonell ramme og henge den opp på veggen.

Rammen er meget brukervennlig, har fjernkontroll og 1 gigabyte internminne, støtter de minnekortene du trenger og har en hyggelig pris på 1400 kroner.

Nextbase Gallery 15
Nextbase Gallery 15 Vis mer


Bildekvaliteten er fin, så lenge man ikke ser nedenifra eller fra siden. Med mindre du er nødt til å ha nettverksstøtte, er dette rammen for deg. Den får vår anbefaling!

Takk til Komplett.no for utlån av rammen.

Les også:
Velg riktig digitalkamera

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer