Digitale speilrefleks til folkelige priser?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg har et digitalkamera, et ganske dyrt Canon-kamera. Jeg synes kameraet er ganske tregt, i hvert fall i forhold til mitt filmbaserte speilreflekskamera fra samme produsent.

Jeg ser at digitale speilreflekskameraer er vanvittig dyre. Spørsmålet er: Når blir prisene "folkelige", eller blir de noensinne det på denne typen kamera?

Takknemlig for synspunkter.

Hilsen Thomas E.

Datadoktoren svarer

Hei,

Man skal selvsagt være veldig forsiktig med å spå om fremtiden, men en ting er i hvert fall sikkert; prisene går nedover etter hvert som markedet for digitale kameraer øker, og det skjer raskt.

Allerede nå får du et ekte digitalt speilrefleks fra Canon til godt under 20.000 kroner (10D), mens du kan få et flott filmbasert speilrefleks til 3-4.000.

Hvis vi skal prøve oss på en forsiktig spådom, kan vi for eksempel si at vi ikke forundret om du vil finne digitale speilreflekskamerer til rundt 10.000 kroner neste høst, og hvem vet, om tre-fire-fem år er kanskje prisene omtrent på samme nivå som dagens filmbaserte kameraer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer