Digitalkamera med 10x optisk zoom og bildestabilisator

Ekstreme zoomer og bildestabilisatorer er normalt noe som hører til videobransjen, men nå lanserer Olympus kameraet C-2100 Ultra Zoom, som også har flere spesialiteter enn dette.

Digitalkamera med 10x optisk zoom og bildestabilisator
Publisert

Designet på C-2100 ligner på 6791">C-2500 som vi testet for en tid tilbake. Men kameraet er vesentlig forskjellig på mange områder.

Oppløsningen kameraet registerer, er 2,1 mill. bildepunkter (1600 x 1200 ut). Dette er imidlertid ikke noe revolusjonerende. Det som virkelig imponerer med dette kameraet er zoomen og bildestabilisatoren.

Ekstrem zoom

Kameraet har en optisk zoom på hele 38 - 380 mm (omregnet til 35-mm-kamera). Legger du på den digitale zoomen, oppnår du hele 27 x zoom. Men vær obs på at digitale zoomer normalt gir for dårlig bildekvalitet.

Problemet med ekstreme zoomer på digitale kameraer har vært at bildene lett blir uskarpe, fordi det nesten er umulig å holde kameraet i ro. Dette har Olympus løst ved å bruke en bildestabilisator som skal sikre at bildene blir skarpe.

Ny søker også

Olympus har lånt flere designelementer fra videobransjen. Kameraet har ikke en optisk gjennomsiktssøker slik som er vanlig på mange digitale kameraer. I stedet har kameraet en elektronisk søker som på et videokamera, og det sikrer at du alltid vil se bildet akkurat slik det blir. Dette er et problem på mange kameraer fordi linsen er lavere enn selve søkeren, og vil derfor gi et litt feil inntrykk(paralaksefeil). På den nye søkeren vises motivet slik det faktisk registreres i objektivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer