Digitalkamera med innebygget CD-brenner fra Sony

Sony lanserer snart digitalkameraet MVC-CD1000, som har en CD-brenner innebygget. Når du tar et bilde, vil du på denne måten umiddelbart få lagret på et billig og holdbart medium.

Digitalkamera med innebygget CD-brenner fra Sony
Publisert

Kameraet har ikke vanlig minnekort i det hele tatt, men skriver bildene direkte til en CD-R-plate med en kapasitet på 156 MB. CD-R-platen er litt mindre enn vanlige CDer (3,5 tommer), men kan likevel leses direkte i de aller fleste CD-ROM-lesere. En plate har plass til mer enn 160 bilder i beste oppløsning på dette kameraet (2,1 mill./ 1600 x 1200 bildepunkter).

Dette er en ny CD-størrelse, som Sony selvsagt vil kreve lisenspenger for. Målet er at en slik CD-plate skal koste ca. 4 dollar pr. stk. (36 kroner med dagens kurs). Dette er jo svært billig sammenlignet med Flash-minne, men du kan jo ikke overskrive dataene igjen, og det legger noen begrensninger på muligheten til å sortere, gi nye navn på bildene osv.

Men hva med hastigheten

For en tid siden solgte Sony digitale kameraer med vanlige disketter, og dette bygger jo egentlig på samme idé siden disketter er billig og enkel standardteknologi. Når det gjelder diskettene, ble ikke løsningen god nok siden både kapasitet og hastighet ble for lav.

Pressemeldingen fra Sony sier ingenting konkret om hvor raskt kameraet vi lagre bilder, men hevder at "Sonys implementering av CD-R-standarden muliggjør raskere bildehåndtering og dramatisk kortere lagringstid". Vi venter i spenning...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer