Digitalkamera med utskiftbart objektiv

Blant de aller mest krevende brukerne har det lenge vært et savn å kunne skifte objektiv på digitalkameraet på samme måte som på et speilreflekskamera. Nå kommer Minolta med et kamera som tilfredsstiller behovet.

Digitalkamera med utskiftbart objektiv
Publisert

Minolta Dimâge EX 1500 er det første kameraet i klassen under 20.000 kroner som har mulighet for å skifte objektiv når du ønsker det. Kameraet får en pris på ca. 900 dollar i USA, og det inenbærer at det antagelig vil havne på ca. 12.000 kroner her.

Minolta lanserer i utgangspunktet to modeller: Dimâge EX ZOOM har 3x zoom med en brennvidde på 38 - 115 mm tilsvarende et 35-mm-kamera og EX WIDE har et objektiv med en brennvidde på 28 mm. Det elegante er at du kan kjøpe begge disse objektivene separat, og det koster ca. 4.000 kroner. Dette er nok en litt drøy pris for mange, men fordelene er også mange med å kunne disponere to objektiver. Kameraet har både optisk og LCD-skjerm-søker.

Selve CCD-brikken har 1.450.000 bildepunkter, men oppløsningen på bildene kameraet leverer er 1.344 x 1.008. Det plasserer kameraet i øvre klasse slik markedet er akkurat nå, men en rekke produsenter har kameraer med over 2 mill. bildepunkter på trappene (sjekk f.eks. artikkelen Fuji med banebrytende digitalkamera).

Når du tar bilder, plasseres det først i et 16 MB hurtigminne før det sendes til minnekortet. Det betyr at Miolta i regelen har fjernet problemstillingen med å vente på at bildet lagres før neste bilde kan tas. Også Olympus har lagt inn en lignende funksjon på sitt toppkamera, C-1400 XL, som vi har testet tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer