Digitalkameraer med minst 3 mill. bildepunkter stormer markedet

Casio, Nikon, Olympus og Canon har lansert digitale kameraer med 3,4 millioner bildepunkter. Nå lover Fujifilm å sprenge 4 millioner-grensen. Vi gir deg oversikten over når disse nyhetene kommer til Norge.

Digitalkameraer med minst 3 mill. bildepunkter stormer markedet
Publisert

Vi skrev nylig at Nikon har lansert modellen 7395">CoolPix 990, som har hele 3,34 millioner bildepunkter. I tillegg har Casio allerede lansert sin nyhet QV-3000EX, Olympus sin C-3030 ZOOM og Canon sin PowerShot S20, som alle også har 3,34 millioner bildepunkter.

Men det stopper ikke der. På messen Photo Marketing Association Conference i Las Vegas, kunngjorde Fujifilm den 31. januar at selskapet kommer med et kamera som har hele 4,3 millioner bildepunkter. Modellen heter FinePix 4700 Zoom og kan tilby så høy oppløsning takket være Fujifilms nye Super CCD-teknologi. Den nye Super CCD-brikken øker det effektive antallet piksler med 1,6 ganger, i følge Fujifilm. Her kan du lese mer om 6280">Super CCD.

Hva er i vente fra hvem?

Vi skal foreløpig ikke gå inn i dybden med alle detaljer og funksjoner på de nye modellene, men gir deg en liten oversikt over hva du har i vente (informasjonen kommer fra de respektive produsentene og norske leverandørene):

Casio QV-3000EX 3,34 millioner bildepunkter (2048 x 1536) 3x zoom fra Canon, tilsvarende 33 mm-100 mm på 35 mm-kamera CompactFlash lagringskort Også mulig å bruke Type II-kort USB-tilkobling Mulighet for lagring av video (av de 10 siste sek. før du trykket på avløseren eller de 30 første sek. etter et du trykket, i AVI-format) Måler 134,5 x 80,5 x 57,5 mm Veier 320 gram uten batteri Klart for salg i Norge den 1. mars Pris i Norge: ca. 10.000 kroner inkl. mva

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer