Digitalkameraer med nye løsninger fra HP

Oppløsning er ikke alt, det har vi som tester slike kameraer erfart mange ganger. Nå lanserer HP to nye kameraer hvor hovedtyngden er lagt på andre elementer enn oppløsningen for å bedre bildekvaliteten.

C912
C912 Vis mer
Publisert

De to kameraene C912 og C618 registrerer ikke mer enn henholdsvis 2,1 og 2,24 mill. bildepunkter, og dette er nok litt overraskende for noen i disse tider hvor det kommer et vell av kameraer med mer enn 3 mill. bildepunkter. Forklaringen på dette er at HP har prioritert en større CCD-brikke (2/3-tomme på C912, C618 får en litt mindre) med færre bildepunkter, som kan gi bedre bildekvalitet enn en mindre CCD-brikke med flere bildepunkter.

Konsekvensene av å presse svært mange bildepunkter inn på en liten brikke, er som oftest at bildene får støy. Støy på digitale bilder er punkter i bilder som er misfarget, og som gjerne gir hele bildet et kornete preg. Dette har vi kommentert som et problem på mange kameraer vi har testet.

I tillegg er også optikken bedre enn tidligere kameraer fra HP. Denne gangen er det Pentax som har levert optikken. Philips og Sony har levert CCD-brikkene på henholdsvis 912 og 618.

C912 for semiproffene

C912 ligner på et speilreflekskamera, og er tiltenkt semiproffene. Kameraet har 3x optisk zoom (Pentax objektiv), 2,24 mill. bildepunkter og 36 bits fargedybde (1600 x 1200 ut fra kameraet). Blant egenskapene proffene vil sette pris på, er blitz-sko for tilkobling av ekstern blitz og svært mange justeringsmuligheter inkludert full manuell justering av både blender og lukker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer