Digitalkameraet fra Kodak kan eksplodere!

Nå kaller Kodak tilbake en rekke digitalkameraer fordi en teknisk feil gjør at kameraene kan eksplodere og skade brukeren. Dette gjelder ikke de nyeste modellene, og feilen ligger i en batterilader.

Har du dette Kodak-kameraet, risikerer du at det kan eksplodere.
Har du dette Kodak-kameraet, risikerer du at det kan eksplodere. Vis mer
Publisert

Etter en henvendelse fra DinSide Data, kunne Daguerre Distribusjon i går bekrefte at enkelte kameramodeller fra Kodak har alvorlige feil, og vil bli tilbakekallt.

Det er strømforsyningene til modellene DC25, DC40, DC50 og DC120 som har sviktet. Feilen er faktisk så alvorlig at Kodak tilbakekaller samtlige strømforsyninger til disse kameraene. I USA gjelder dette hele 120.000 enheter. I USA har det vært tre tilfeller hvor strømforsyningen har eksplodert, og i et tilfelle fikk en mann lettere brannskader da batterisyren eksploderte mot ansiktet hans.

Modellnummeret på adapteren står på baksiden, og har du en av følgende modeller, må du straks ta kontakt med Daguerre Distribusjon:

  • Model: 2534
  • Model: 2457
  • Model: MI2008
  • Model: M42008
I Norge er det i følge Daguerre solgt noen hundre eksemplarer av disse kameraene, og alle vil få en melding i posten om den potensielle trusselen i kameravesken. Siden dette er litt eldre modeller, kan det være et problem hvis den opprinnelige eieren har solgt kameraet videre. Kjenner du noen med et digitalt Kodak-kamera, er det derfor viktig å gi beskjed.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer