Digitalt kamera tar 3D-bilder direkte

Et samarbeid mellom Metacreations og Minolta er nå i ferd med å materialisere seg i verdens første digitale kamera som kan ta tredimensjonale bilder for presentasjon på Internett. Nettbutikkene blir ikke det samme etter dette...

Foto: TK
Foto: TK Vis mer
Publisert

Minolta 3D 1500 blir lansert i USA allerede mot slutten av året, men det er ennå ikke avgjørt når det blir sluppet i Europa. En prototype ble vist frem allerede i fjor, men nå er kameraet klappet og klart for produksjon.

Tredimensjonale produkter

Hensikten med kameraet er å ta bilder av alle mulige objekter som det kan være interessant å vise i tre dimensjoner. Eksempler er elektronikk og klær som kunder typisk ønsker å kjenne på i butikken før de handler. Første versjon av kameraet kan ikke ta bilder av objekter som er større enn 40 cm, så hus og biler er utelukket.

Prinsippet er at du tar en rekke bilder av objektet fra forskjellige vinkler, som siden kobles sammen i et spesielt program levert av Metacreations. Dette er ikke noe nytt i seg selv, og programmet Canoma (som vi allerede har testet) kan gjøre dette uansett hvilket kamera du bruker. Forskjellen er at opplysninger om objektets form registeres av kameraet, og at det derfor blir svært tidsbesparende å bruke.

For å vise objektet på web, trenger du plugg-inn-modulen MetaStream fra Metacreations, som gjør det mulig å vise det ferdige oppsettet. Leseren kan da rotere og zoome objektet helt fritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer