DigitalTV - hva skjer?

Det diskuteres friskt om hva som vil skje med det digitale TV-tilbudet som snart overtar sendingene, både i kabel, fra satelitt og i bakkenettet. Vi har vært på seminar og hørt hva noen av de som bestemmer mener om saken.

Publisert
Sist oppdatert

TV som medium er i ferd med å ta de siste skrittene over til å bli "digitalt", og dette har konsekvenser for alle involverte. Fra de som lager programmer via de forskjellige ledd fram til oss som muligens vil se på programmene - vi nærmer oss en virkelighet hvor digital teknologi er i bruk i alle ledd.

I stedet for at alle de involverte skulle sitte på hver sin haug tok Post og Teletilsynet initiativ til opprettelsen av DigitalTV Forum i 2005. Formålet med dette er:

- Stimulere og fremskynde utvikling av digital radio og TV - Være møteplass for selskaper, organisasjoner og myndigheter - Fremme samarbeid - Fremme bruk av åpne standarder og spesifikasjoner - Fremme interoperabilitet og valgfrihet for sluttbruker

Det har blitt et aktivt fagforum for de forskjellige aktørene som arbeider med digital-TV i Norge, med mange aktive arbeidsgrupper på viktige felt.

Som brukere vil vi likevel påstå at de to siste punktene på listen over ikke stemmer særlig godt med den virkeligheten vi forholder oss til. Både apparatvalg og kanalvalg er så langt fra fritt og åpent som man kan komme, og på toppen (eller snarere i bunnen) av det hele er selve basisen for valgfrihet, den grunnleggende infrastrukturen nesten alltid låst til tjenesteleverandøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer