Din egen fildeling-server

Del filene dine lokalt og på Internett, via nettleseren. Enklere enn dette får det ikke blitt.

Din egen fildeling-server
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert følt behov for å dele bilder, lyd og videoopptak med familie og venner, og kanskje har du benyttet deg av de etter hvert mange nettjenestene som tilbyr den slags. Men hva hvis du ønsker å ha full kontroll på dataene dine, slippe kostnader og plassbegrensninger? Da setter du ganske enkelt opp en egen server til formålet.

Men misforstå oss ikke. En server i denne sammenhengen er kun et lite dataprogram som du kjører på PC-en din. Verre er det ikke.

Gratis og elegant

Og programmet vi sikter til i dag heter HTTP Explorer. Det er ganske enkelt en liten webserver, med fokus på fildeling. Man bruker nettleseren, taster inn IP-adressen, og vips - så får man tilgang til de delte mappene og filene.

Som i Utforsker kan man velge å sortere filer og mapper på forskjellige måter, og bilder kan for eksempel vises som små klikkbare miniatyrer. Her kan man søke etter data, og man kan til og med streame MP3-filer direkte, direkte i nettleseren.

Klikker du på filene, åpnes de direkte i tilknyttet program. Du kan også høyreklikke på filer, og laste dem ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.