Din egen startside

Tips: Slik lager du din egen Google-startside

Publisert
Sist oppdatert

Er du en ivrig nettbruker hender det at det går med litt tid om morgenen for å holde seg oppdatert.

En rask sjekk av digi, ITavisen, dingz og selvfølgelig DinSide kan fort ta en halvtime, noe enhver sjef mener er tid man kunne brukt på å jobbe (med mindre det faktisk er jobben din å holde deg oppdatert - slik som undertegnede).

>> Les også: Slik virker RSS

Det finnes en rekke løsninger som baserer seg på RSS, blant annet Google Reader og FeedDemon som vi har omtalt tidligere. Disse er svært praktiske hvis man har veldig mange sider å holde styr på. Men kan det gjøres enklere?

iGoogle

Veldig mange har Google som startside, av åpenbare grunner. Google er tross alt den mest brukte søkemotoren i hele verden, og det er ganske kjekt å ha den lett tilgjengelig.

Google er ikke bare en søkemotor - selskapet tilbyr blant annet e-post, kontorprogrammer på nett og satelittbilder. En annen, og kanskje litt mindre kjent mulighet, er at du kan lage din egen personlige startside.

"Neida, sjef, jeg surfer ikke på nettet. Skal bare søke etter noe arbeidsrelatert på Google!"
"Neida, sjef, jeg surfer ikke på nettet. Skal bare søke etter noe arbeidsrelatert på Google!" Vis mer


At startsiden er personlig betyr kort og godt at du selv kan velge hva som skal være på den, omtrent som med RSS. Fra arkivet kan du velge en rekke nyhetstjenester, og du kan også legge til dine egne. Alt som kreves er at siden har en RSS-feed.

Din egen startside

Slik går du for eksempel frem for å legge til DinSide:


Finn feed-URLen ved å trykke på RSS-ikonet i nettleseren din (se bildet til høyre). I Firefox ligger det helt til høyre i adressefeltet, i Internet Explorer ligger det på menyen under.

Velg "Add stuff" litt oppe til høyre på siden. Nede til høyre trykker du på "Add feed or gadget" og limer inn URL-en - Og vips, du har ferske artikler fra DinSide på startsiden.

Ikke bare nyheter

Hadde det kun vært mulig å abonnere på RSS-feeder kunne en RSS-leser gjort jobben, men iGoogle tilbyr mer enn bare nyheter. Under "Add stuff" finner du en rekke andre bokser du kan legge til på startsiden.

Undertegnede bruker selv Gmail-boksen som gir en kjekk forhåndsvisning av innboksen, Google Map Search og Kudos.no sin RSS-feed. Under "Add stuff" kan du bla deg gjennom kategorier og legge til flere bokser. I tillegg har du jo selvsagt nettsøket til Google som standard.

Google har også lagt til en rekke sosiale funksjoner - Du kan lage dine egne bokser og gi venner muligheten til å abonnere på disse på sin egen iGoogle-side. Her kan du for eksempel legge inn bilder fra helgens krumspring i et slideshow, et statusfelt á la det man har på Facebook eller favoritt-videoene fra Youtube.

Pynt på siden

Det blir ikke din egen startside før du gir den et personlig særpreg. Temaet på bildet ovenfor endrer seg etter hvilken tid det er på døgnet. Skulle ikke det være godt nok er en rekke themes tilgjengelig på siden, og du kan i tillegg lage dine egne.

På nettjenesten igThemer kan du velge fargene for alt som er på siden, og laste opp dine egne bakgrunnsbilder.

Hvilke bokser har du på iGoogle-siden din? Tips andre lesere i debatten!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer