Din neste PC – liten og lekker

Ledende PC-produsenter konkurrerer nå om å lage den minste og lekreste PCen. Fujitsu Siemens, Dell, Hewlett-Packard og IBM kommer alle med maskiner som avviker sterkt fra den triste, grå PC-boksen vi har vært vant til gjennom 20 år.

Publisert

Det er ikke bare iMac som inspirerer produsenter av Windows-baserte PCer til ny design. Etter hvert som USB og Firewire er i ferd med å bli vanlig, blir det mulig å lage mindre maskiner. Der gamle PCer var nødt til å gi plass til PCI-kort for at det skulle være mulig å installere nye enheter som modem, videodigitaliseringskort og annet, tar USB- og Firewire-baserte løsninger minimalt med plass.

På mange måter var Compaq først ute, da de for noen måneder siden lanserte sin elegante iPaq, en maskin hvor skjerm, tastatur, mus og mesteparten av kabinettet var holdt i sort. Men nå får iPaq konkurranse fra andre produsenter som kommer med maskiner som morsomme, stilige og noen ganger også mindre i ytre mål.

Nettmaskin som kan bli hjemmemaskin

En av de mest elegante blir nok Hewlett-Packards e-Vectra, som primært er beregnet for nettverksbaserte arbeidsmiljøer. Denne maskinen vil ha en kraftig konfigurasjon i form av prosessor og internminne, men vil ha begrensede muligheter for tilkoblinger og vil dessuten være satt opp for å konfigureres fra nettverkstjeneren. Og når selve kabinettet bare veier 3,8 kg og er lite av størrelse, burde det være god plass også til andre ting på arbeidsplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer