Din neste PC-skjerm?

Skal du kjøpe PC-skjerm - les dette!

Din neste PC-skjerm?
Publisert
Sist oppdatert

Selv om svært mange kjøper bærbar PC, så er det mange av disse som etter hvert går lei av den lille skjermen og kobler maskinen til en større skjerm når de skal bruke PC-en til noe mer enn å sjekke mail og Facebook. To skjermer er jo langt mer behagelig å bruke enn bare én.

Hvilken skjermstørrelse?

Men det er ikke likegyldig hva slags skjerm du kjøper, selv om bransjen har langt flere gode tilbud for visse typer skjermer. De du finner klart flest av er skjermer med TN-panel og full HD-oppløsning på 1920 x 1080. De kommer i 21 til 27 tommers størrelse, og de fleste ligger i et prisleie mellom en tusenlapp og et par tusen.

Ser vi på Komplett.no sitt utvalg er det 43 skjermer med denne oppløsningen, og 19 skjermer med 1920 x 1200 som er det de mer kresne velger. Disse skjermene er også dyrere. Hos PS.no finner vi bare 5 skjermer i 1920x1200 og rundt 50 med 1920x1080. Tilsvarende finner vi hos NetShop, Amentio, Elkjøp og alle de andre.

Les også: Dyr eller billig LCD - ser du forskjellen

Det bør ikke komme som noen overraskelse at det er skjermer med 1920x1080 som er billigst, de billigste blant disse koster halvparten av den billigste på 1920x1200. Men du får også skjermer på 1920x1080 et godt stykke opp i pris, hvis skjermen har spesielle kvaliteter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer