Corona-virus:

Din PC kan hjelpe til

La PC-en din hjelpe til med corona-gåten når den ikke er i bruk.

INGEN REMEDIER: Forskere over hele veren jobber døgnet rundt for å finne et antistoff til corona-viruset, og du kan hjelpe til. Foto: Centers for Disease Control and Prevention
INGEN REMEDIER: Forskere over hele veren jobber døgnet rundt for å finne et antistoff til corona-viruset, og du kan hjelpe til. Foto: Centers for Disease Control and Prevention Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset smitter stadig flere rundtom på kloden, og foreløpig finnes det ikke noe remedie mot det aggressive viruset.

Nå jobber forskere verden over med å kartlegge virusets struktur og oppførsel med mål om å utvikle et antistoff. For coronavirus starter infeksjonen i lungene, der et protein fra viruset binder seg til en reseptor. Et antistoff vil da være et protein som hindrer viruset å binde seg til lungereseptoren.

Men proteinet man vil blokkere kan bøyes, brettes og endre form. For å lykkes med å lage et antistoff, må man derfor utforske alle måter viruset interagerer med reseptoren på.

Og til det trenger man datakraft - masse datakraft.

Datakraft fra hele verden

Tjenesten Folding@home har holdt det gående i mange år. Konseptet er at man ved å laste ned et program på PC-en kan låne bort datakraft til forskning når man ikke bruker den. Maskinen får tildelt beregningsoppgaver og sender så svarene tilbake til forskerne.

En viss spillmekanisme finnes også, siden man får poeng for å løse oppgaver, og man kan lage lag, med topplister og den slags. Men uansett: Jo flere som bidrar, jo raskere kommer man i mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer