DinSide Data beklager

Mandag brakte vi nyheten om verdens første minneplugg med kapasitet på 128 GB. Nå viser det seg at den norske importøren hadde blitt lurt, og pluggen ikke hadde den kapasiteten som forespeilet. DinSide beklager at nyheten ble lagt ut på våre sider.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data bad om å få teste minnepluggen, og onsdag troppet en representant fra selskapet Comway AS (som hadde importert minnepluggen til Norge), opp i DinSides redaksjonslokaler. Med seg hadde han et testeksemplar av minnepluggen, men antydet allerede da at han fryktet at de var blitt lurt av den kinesiske produsenten.

- Vi har gått gjennom en del minneplugger, og ikke alle rapporterer like mye kapasitet, forteller representanten til DinSide.

- Hvis det viser seg at kapasiteten ikke er 128 GB, er vi rett og slett blitt rundlurt, fortsetter han.

Etter at DinSide Data skrev om saken mandag denne uken, mottok selskapet raskt 85 ordrer på minnepluggen, som både var rimelig (kampanjepris på 990 kroner) og altså skulle by på rekordkapasitet på 128 GB.

Vår test

Det viste seg raskt at testeksmplaret vi mottok, ikke fungerte som forespeilet. Vi fikk ikke formatert den i Windows XP, og prøvde også med alternative formateringsprogrammer - uten hell.

Vi fikk heller ikke kontakt med den i MacOS X.

Vi konkluderer dermed med at skeptikerne i debatten knyttet til nyhetssaken hadde rett. Den oppsiktsvekkende minnepluggen viste seg rett og slett å være er et falsum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer