DinSide Data bygger PCer - bare til oss selv.

Både i Dataredaksjonen og IT-avdelingen har det vært stor byggevirksomhet i det siste. 5 nye PCer har blitt satt sammen, og her kan du lese om en av dem - basert på Athlon 1800+. En populær prosessor blant oss på DinSide, viser det seg.

DinSide Data bygger PCer - bare til oss selv.
Publisert
Sist oppdatert

Den første PCen i denne serien er undertegnedes hjemmePC. Den kom til verden noen måneder for tidlig, siden vi hadde en arbeidsulykke med vår forrige PC om kvelden lille julaften. Denne PCen hadde en Pentium III 850 MHz på et Abit BH6 hovedkort.

Prosessor drept av PCI-kort

Vi skulle sette i et nytt PCI-kort, som fikk PCen til å henge etter oppstart da Windows skulle finne og installere driveren. Vi forsøkte å sette kortet i en annen PCI-kontakt, men uten hell. Så tok vi ut alle PCI-kortene og satte i bare det nye kortet. Da fikk vi merkelige meldinger under oppstart, med feil prosessortype og hastighet.. Vi gikk inn i BIOS og valgte å laste inn default-settinger, men så ville ikke PCen starte i det hele tatt.

Vi testet med vår gamle Celeron 300A, og det fungerte fint. Vi byttet tilbake til Pentium III, men like dødt. Vi måtte bare innse at prosessoren var død. Den hadde muligens fått for høy spenning da BIOS-verdiene gikk ad undas.

Da hadde vi to muligheter:

1: Finne en brukt Pentium III med 100 MHz bus (FSB), siden den ikke lenger er i handelen.2: Kjøpe nytt hovedkort og prosessor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer