DinSide Data ser tilbake

Det er nå snart 5 1/2 år siden DinSide publiserte sine første artikler. Vi har lett i arkivet og funnet en del beviser på at enormt mye har forandret seg i løpet av disse årene, ikke minst på teknologisiden.

Det har skjedd mye på bærbar-fronten siden denne modellen så dagens lys...
Det har skjedd mye på bærbar-fronten siden denne modellen så dagens lys... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En venn av meg gav for noen få år siden følgende råd til en annen venn: Skal du være sikker på at PCen din ikke blir utdatert, må du kjøpe det beste som finnes på markedet. Selv hadde han da investert til sammen 70.000 kr i en bærbar PC med 486-prosessor, ekstra stor harddisk (noen hundre MB) og ekstra minne.

Det finnes tusenvis av lignende historier. Det finnes nemlig ikke perfekte kjøpstidspunkter med tanke på pris, det er kun dine egne behov som bør avgjøre. Produkter halveres ofte i pris i løpet av et halvår, og er gjerne erstattet av langt kjappere, bedre, penere og kompakte løsninger før et år er gått.

Digitalkamera

I april 1998 dukket de første digitalkameratestene opp på DinSide. Testen ble fort populær, til tross for at de store salgstallene uteble (naturlig nok, kvaliteten tatt i betraktning). Et lite eksempel er testen av Casio QV-700 (artikkel nr 26 på DinSide). Dette kameraet tok bilder i VGA-oppløsning (640 x 480 piksler). Den lynraske minnebrikken var på 2 MB, og der fikk du plass til inntil 47(!) bilder. Vi tør ikke tenke i hvilken kvalitet. Og prisen? 4.000 kroner. Det var råbillig den gang.

CD-ROM

I 1998 var det ikke mange som tok seg råd til å kjøpe CD-brenner eller DVD-ROM. Derfor var det helt på sin plass å teste vanlige CD-ROM stasjoner den gang. I artikkel nr 163 på DinSide har vi testet Funai E2950UA, som brukte ca 1 time på å rippe en full musikk-CD (Okei, da. Det var andre som var raskere). Prisen har dessverre falt bort, men testvinneren fra 1999 fra Plextor, kostet 1795 kroner. Skrekk og gru.

Skrivere

Å kjøpe skriver i 1998 var slett ikke noen billig affære, i hvert fall ikke hvis du var ute etter en fargeskriver. Ta Epson Stylus Color 800 for eksempel, som virkelig var en fin skriver, til tross for at den ikke likte vanlig kopipapir. Den kostet 4.300 kroner den gang. Nå får du en langt bedre til noen hundrelapper.

Bærbare PCer

Dette er virkelig morsom lesning, i hvert fall for alle som ikke brukte mange penger på en bærbar PC i 1998. Ta for eksempel HP Omnibook 3000, som vi testet i april 1998. Den kostet 45.000 kroner, men så fikk du da en flott maskin uten CD-ROM. Hør bare på dette sitatet fra testen vår:

"HP Omnibook 3000 kom - i testutgaven -- med en 266 MHz MMX-prosessor, og er dermed blant de raskeste bærbare PCene på markedet for øyeblikket. Med en TFT-skjerm på 13,1 tommer og oppløsning på 1024 x 768 punkter, er dette en utmerket skrivebordserstatning".

Du verden som tidene har forandret seg.

Annet spennende sommerstoff:

DVD er fremtiden (14. april 1998)
Nå kan du snart lage dine egne DVD-plater (19. mai 1998)
Opera får JAVA-støtte (23. april 1998)
15" flatskjerm fra Sony til 20.000 kroner (5. mai 1998)

Alt er tilgjengelig

Visste du at alle artikler som er publisert på DinSide Data ligger tilgjengelig i arkivet vårt? Du finner oversikten her. NB! Kan ta tid å laste, dersom du har modem/ISDN-forbindelse.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer