DinSide Data ser tilbake

Det er nå snart 5 1/2 år siden DinSide publiserte sine første artikler. Vi har lett i arkivet og funnet en del beviser på at enormt mye har forandret seg i løpet av disse årene, ikke minst på teknologisiden.

Det har skjedd mye på bærbar-fronten siden denne modellen så dagens lys...
Det har skjedd mye på bærbar-fronten siden denne modellen så dagens lys... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En venn av meg gav for noen få år siden følgende råd til en annen venn: Skal du være sikker på at PCen din ikke blir utdatert, må du kjøpe det beste som finnes på markedet. Selv hadde han da investert til sammen 70.000 kr i en bærbar PC med 486-prosessor, ekstra stor harddisk (noen hundre MB) og ekstra minne.

Det finnes tusenvis av lignende historier. Det finnes nemlig ikke perfekte kjøpstidspunkter med tanke på pris, det er kun dine egne behov som bør avgjøre. Produkter halveres ofte i pris i løpet av et halvår, og er gjerne erstattet av langt kjappere, bedre, penere og kompakte løsninger før et år er gått.

Digitalkamera

I april 1998 dukket de første digitalkameratestene opp på DinSide. Testen ble fort populær, til tross for at de store salgstallene uteble (naturlig nok, kvaliteten tatt i betraktning). Et lite eksempel er testen av Casio QV-700 (artikkel nr 26 på DinSide). Dette kameraet tok bilder i VGA-oppløsning (640 x 480 piksler). Den lynraske minnebrikken var på 2 MB, og der fikk du plass til inntil 47(!) bilder. Vi tør ikke tenke i hvilken kvalitet. Og prisen? 4.000 kroner. Det var råbillig den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer