DinSide tester 3D-grafikkort

Utviklingen innen grafikkort er ganske så imponerende. Produkter som var på topp bare for få måneder siden, er i dag nærmest for antikviteter å regne. Fremvekst av nye og mer avanserte grafikkprosessorer og stadig mer avanserte programmer som utnytter disse prosessorenes egenskaper, gjør at markedet nærmest endrer seg fra måned til måned. DinSide vil kontinuerlig holde deg oppdatert på grafikkort-fronten.

Publisert

Antallet grafikkort på markedet er stadig voksende, og det blir stadig vanskeligere å orientere seg i skogen av produkter som på den ene eller andre måten skal gi brukerne suveren 3D-ytelse. Etter å ha prøvd en del av de kortene som finnes på markedet, er ikke vi i tvil: Avanserte grafikkort er langt ifra noe allemannsbehov.

Gi blaffen?

Er du ”vanlig” Windowsbruker, altså en person som hovedsakelig benytter PCen til tekstbehandling, elektronisk post, regneark og Internett-surfing, kan du like godt bare glemme de mer avanserte grafikkortene på markedet. Da vi satte opp test-PCene til å avsløre forskjeller i Word, Excel, Lotus 1-2-3 og lignende programmer, var vår eneste avsløring at det egentlig ikke var noe å avsløre. Uansett hvor raskt det ene eller andre kortet egentlig viste seg å være i mer krevende tester, var ikke forskjellene en gang merkbare da vi kjørte våre enklere Windows-tester. Hovedårsaken til dette er ganske enkelt at vanlige Windows-programmer egentlig stiller helt minimale krav til grafikkortene.

Er du en ”vanlig” bruker, med relativt enkle krav, bør du altså spare de pengene du eventuelt ville kastet bort på å kjøpe deg et raskere grafikkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer