DinSide Testlab Celeron 300A

Mange bygger sin egen PC, og det er ikke så komplisert som du kanskje tror. Fordelen er at du får den akkurat som du vil, siden du fritt kan velge komponenter. Vi har nettopp bygd egen PC - og kjørt den gjennom våre vanlige tester.

Publisert

En av de mest populære kombinasjonene for selvbyggere for tiden er kombinasjonen av Intel Celeron 300A-prosessor og Abit BH6 hovedkort. Grunnen til dette er at du får mye PC for pengene.

For de som liker å tøye strikken litt, er det også mulig å kjøre denne kombinasjonen på vesentlig høyere hastigheter. Med Abit-hovedkortet er dette så enkelt som det er mulig å få til: Alle innstillinger gjøres i BIOS-oppsettet, og det er ikke nødvendig å skru fra hverandre PCen og fikle på hovedkortet for å endre parametere.

Bit for bit..

Hovedkortet Abit BH6 er i ATX-format, har én AGP-, fem PCI- og to ISA-kortplasser. En PCI/ISA-plass deler brakett, som er vanlig på alle nye hovedkort. Det er også to USB-kontakter, to serieporter og en parallellport.

Abit BH6 har Intels BX-brikkesett, og støtter både Celeron og Pentium II i alle normale og unormale hastigheter. Vi valgte å kjøpe Celeron-prosessoren separat, og bruke en kjølefinne med påmontert vifte. Alternativet er å kjøpe prosessoren i såkalt ”Boxed” utgave, som innebærer fin emballasje, kjølefinne, vifte og utvidet garanti. Denne varianten koster bare litt mer, men var ikke på lager når vi bestilte komponenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer