DinSide Testlab Pentium II 450

Mange bygger sin egen PC, og det er ikke så komplisert som du kanskje tror. Fordelen er at du får akkurat den maskin du trenger, siden du fritt kan velge komponenter. Vi har nettopp bygd enda en PC - og kjørt den gjennom våre vanlige tester.

Publisert

Den første PCen som ble bygget på DinSides testlab var i den rimelige prisklassen, med prosessoren Celeron 300A og hovedkort fra Abit. Dette er en populær kombinasjon for selvbyggere siden det er så lett å endre innstillingene.

Denne gangen har vi vært både mer konservative og mer ambisiøse i valg av komponenter –mest mulig kommer fra Intel og, vi har brukt den hittil raskeste Pentium II-prosessoren på 450 MHz.

Bit for bit..Hovedkortet er fra Intel, den siste versjonen av typen Seattle - SE440BX-2 og er naturlig nok i ATX-format. Det har én AGP-, fire PCI- og to ISA-kortplasser. En PCI/ISA-plass deler brakett, som er vanlig på alle nye hovedkort. Det er også to USB-kontakter, to serieporter og en parallellport.

Kortet har Intels BX brikkesett, og støtter både Celeron og Pentium II i alle standardiserte hastigheter. Vi valgte å kjøpe Pentium II-prosessoren i såkalt ”Boxed” utgave, som innebærer fin emballasje, kjølefinne, vifte og utvidet garanti. Denne varianten koster bare litt mer enn den såkalte ”bulk”-versjonen, som leveres ”naken” i et plastetui.

Bulk-versjonen er beregnet på virksomheter som bygger store serier av PCer, mens Boxed-versjonen er beregnet på de mindre produsentene og selvbyggerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.