DinSides grafikkortguide

Går du med planer om å kjøpe nytt grafikkort, eller lurer på hvordan de virker? Vi gir deg oversikten over teknologiene, og forteller deg hva du bør tenke på før du kjøper.

Publisert
Sist oppdatert

Mange vil si at et grafikkort er et grafikkort, og lar det ligge med det, men det er mange ting å være obs på når du er i butikken, eller surfer nettet etter det siste og beste grafikkortet. Trenger du i det hele tatt den ekstra ytelsen? Er støyproduksjonen viktigere enn detaljrikdommen? Hvordan skal du se forskjellen på de mange forskjellige kortene, og vurdere hva som gjør det ene bedre enn det andre?

Vi forsøker her å gi en grov oversikt over de forskjellige teknologiene som preger dagens grafikkort, og peker på noen av de beste valgene i de forskjellige ytelsesklassene.

Fremover vil vi i DinSide Data også ta for oss konkrete grafikkort i oversikter og tester, og håper at du vil sette pris på å bli holdt orientert om hva som skjer i grafikkortmarkedet. Men først tar vi oss friheten til å lage denne lille oversikten over skjermkort og -teknologien som sitter i dem.

2D- eller 3D-kort?

Alle kortene på markedet i dag har helt prima 2D-ytelse, og selv de billigste har også muligheten til å ta seg av visningen av DVD-filmer uten videre. Det som skiller kortene er hvor mange detaljer og i hvor høy oppløsning de kan spille de siste 3D-spillene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer