Dion Cool DCP-400

Den siste CD-baserte MP3-spilleren vi rekker å presentere før jul, er en særdeles lekker sak fra Pioneer. Eller var det Dioneer?

Publisert

I Asia er det slett ikke uvanlig å finne spekulative navn på billig-produkter, som lett kan forveksles med andre, mer anerkjente merker. Undertegnede har selv kommet over solbriller av merket "RayBenn", og trådløse telefoner fra "Pandasonic". Denne MP3-spilleren bærer stemplet "Dioneer - Digital Pioneer". Mon tro hva Pioneer synes om det?

(fortsetter under reklamen)

Dion Cool DCP-400
To spesialbatterier (NiMH) sørger for strøm i mange timer.
To spesialbatterier (NiMH) sørger for strøm i mange timer. Vis mer

Hva som er det egentlige produktnavnet er usikkert, den koreanske produsenten har brukt navnene "Dion" og "Dioneer" om hverandre, noe som ikke akkurat vekker den største troverdigheten. Men la oss glemme tvilsomme merkenavn et øyeblikk, og se nærmere på hva du får.

Fin sak

Dion Cool DCP-400 er faktisk en fin MP3-spiller. Den spiller hjemmebrente CD-plater med MP3 og WMA-filer, i tillegg til vanlige musikk-CDer. Selve spilleren er meget kompakt og lett, knapt større enn en CD-plate, og halvannen cm tykk. Innpakningen er i lys grått, bunnen er av plast, mens lokket er i solid aluminium. Speilet i midten av lokket er med på å gi et solid inntrykk av spilleren rent fysisk.

Dessuten leveres den med en smakfull brun tøypose for transport. Utstyrsnivået er det heller ikke noe å si på; her får du både oppladbare batterier, batterieliminator/lader, samt en ekstern batteriløsning, der du kan bruke to vanlige AA-batterier dersom de oppladbare batteriene går tomme. Ikke verst!

Betjening

Spilleren kan betjenes ved hjelp av knappene på siden, men det mest naturlige vil være å bruke fjernkontrollen, som sitter på ledningen til øretelefonene. Knappene på spilleren er dårlig merket, mens fjernkontrollen har et relativt stort display. Her er plass til mye informasjon, noe produsenten har utnyttet til det maksimale. Resultatet er etter vår mening blitt litt rotete, men ved å holde inne en knapp under displayet kan du veksle mellom tre forskjellige visninger. I utgangspunktet vises navnet på sangen som spilles, samt neste sang. Men du kan også vise filmappe og sangen som spilles, eller bare sangen.

De to funksjonshjulene på fjernkontrollen har begge flere funksjoner, og kan både dreies og trykkes på. Sammen med fire andre knapper styrer du alle funksjoner, og det kan være litt vrient og lite intuitivt i begynnelsen.

Fjernkontrollen er utstyrt med en klype på baksiden, slik at du kan feste den til skjortelomma, innerlomma på jakken eller andre passende steder. Dessverre er det omtrent komplett umulig å bruke klemma uten å samtidig trykke inn funksjonsknappene i fronten. Tullete.

Knappene på selve spilleren er dårlig merket.
Knappene på selve spilleren er dårlig merket. Vis mer


Les bruksanvisningen

Tipset er uansett å bruke bruksanvisningen aktivt når du skal gjøre deg kjent med spilleren, for her mangler det ikke på funksjonalitet. Du kan for eksempel velge mellom forskjellige lydinnstillinger basert på musikktype, eller du kan justere equalizeren selv. En egen 3D-lydinnstilling (SRS) med ekstra bass (truBass) gir etter vår mening et klart bedre lydbilde.

I bruk

Når du setter i en CD bruker spilleren noe tid på å skanne den for innhold, gjerne bortimot 20 sekunder. Det er litt tregt, men når denne jobben er gjort, går alt som smurt. Å skifte spor går like kjapt som på en vanlig CD-spiller, og du kan også spole i sangene, programmere rekkefølge etc.

Fjernkontrollen har et informativt display med rullende titler.
Fjernkontrollen har et informativt display med rullende titler. Vis mer


Spilleren er utstyrt med 8 MB antisjokk-minne, noe som betyr at platen stopper å rotere når minnet er fylt opp. Demed slipper du at lyden hakker, for eksempel hvis du løper eller går raskt. I motsetning til andre spillere vi har testet tidligere, hadde ikke Dion-spilleren problemer mellom spor, selv ved kraftig risting. Meget bra.

Øretelefonene som følger med er at typen som puttes inn i øret, og de er av middels god kvalitet. Hvis lyden er veldig viktig, bør du skifte til andre typer, for eksempel klokker. Billig betyr ikke nødvendigvis dårlig.

Konklusjon

Kvalitetsstempel?
Kvalitetsstempel? Vis mer

Spilleren fra Dioneer virker som en solid sak, og slett ikke så "billig" som merket skulle tyde på. Brukervennligheten er i utgangspunktet ikke helt i toppen, men den bedrer seg etter hvert som du har satt deg inn i funksjonene.

Norsk importør av Dion Cool DCP-400 er Xenses, og prisen på spilleren er i skrivende stund 1.699 kroner, inkl mva.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer