Direct Connect

Direct Connect er i ferd med å bli bredbåndsbrukernes store favoritt.

Direct Connect
Publisert
Sist oppdatert

For øyeblikket knyttes fildelingssystemet Direct Connect først og fremst til piratkopier av filmer, både nye som ennå ikke har vært vist på kino, til DVD-kopier i DivX-format av meget høy kvalitet. Men med Direct Connect kan du dele all slags filer.

Direct Connect-nettverkene består av en rekke huber, og navnet på disse gjenspeiler ofte hvilke filtyper som deles ut mellom brukerne som er tilkoblet. Hver hub har fra 2 til rundt 1.000 brukere, og ofte er det snakk om store datamengder som deles; her må man nemlig normalt dele ut flere gigabytes med filer for å få full tilgang

På mange hub'er kreves også høyhastighets tilknytning, og Bredbåndsfabrikken (Bredbandsbolaget) er godt representert blant brukerne som er tilknyttet tjenesten.

Flere klienter: Ja, i tillegg til Direct Connect-klienten fra NeoModus finnes blant annet DC ++, som gjør det mulig å koble seg til flere huber på en gang.

Funksjoner: Her kan du søke på tvers av brukerne på en og samme hub, og du kan også bla gjennom filer som ligger hos hver enkelt bruker, ved å dobbelklikke på brukeren. Det kan være ventetid for å gå direkte mot en bruker, da de fleste setter opp begrensninger på antall brukere om gangen.

De fleste hubene har tatt i bruk muligheten for å sjekke linjefart og mengden data du deler. Svært mange huber forlanger 15-25 gigabyte med filer og at du er innenfor en angitt IP-adressesone, for eksempel at de er i det norske skolenettet eller i Norge. Dermed sikrer systemet at alle som vil laste ned også kan dele ut i høy fart.

Brukergrensesnitt: Direct Connect-klienten fra NeoModus består av et hovedvindu med flere mindre vinduer på innsiden, både systembeskjeder, lister over filer, søkevindu og liste over påloggede brukere. Det kan kanskje virke noe forvirrende i starten, men blir enklere etter hvert. Datamengden som er tilgjengelig fra hver bruker, i tillegg til et symbol som viser vedkommendes tilknytningshastighet, vises ved siden av brukernavnet.

Listen med søkeresultater viser antall åpne porter hver enkelt bruker har, samt tilkoblingstype (DSL, cable, ISDN osv).

Farer: Når du installerer Direct Connect-klienten får du spørsmål om du vil installere tilleggsprogrammer, såkalt adware. Du kan velge å ikke installere disse. Husk for øvrig å installere et oppdatert og egnet antivirusprogram før du setter i gang med å laste ned filer.

Direct Connect-klienten kan du laste ned her.

Les også omtalen av Direct Connect i digi.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer