DirectX 6.1 er klar

Microsoft har nå fått ferdig enda en bit av sine multimediatillegg. Denne gangen er det DirectMusic og Pentium III-støtte for Direct3D som tilbys.

DirectX 6.1 er klar
Publisert

DirectX 6 ble lansert allerede i mai 1998, men alle bitene er enda ikke på plass. De grafiske elementene har tydeligvis vært de viktigste, siden lyd og MIDI måtte vente en del måneder på å bli oppdatert.

DirectMusic

Dette er Microsofts nye avspillingsteknologi for MIDI. Den representerer noe helt nytt i forhold til tidligere, og skal revitalisere MIDI på en rekke områder.

Det som har vært hovedproblemet med innebygget MIDI-lyd på PC, er de dårlige lydene fra synthen på lydkortet. I forhold til de lydene som vi finner i elektroniske musikkinstrumenter, som synther og keyboards, er lydene fra lydkort som regel en vits. De har som regel en eller to megabyte med lyd-samplinger (digitaliserte opptak av toner over instrumentets omfang), og dette blir alt for lite. Dessuten er utvalget av lyder både begrenset og lite spennende i forhold til det bruksområdet MIDI kan ha på en PC.

Nedlastbare lyder

Støtte for DLS - DownLoadable Sounds - er en av de viktigste nye egenskapene i DirectMusic. Dette betyr ”nedlastbare lyder”, og innebærer at alle lydene som hører hjemme i et spill eller musikkstykke lastes ned til synthens lyd-minne. Så blir lydene spilt av MIDI-dataene som aktiveres fra spillet eller fra MIDI-filen. De kjedelige standardlydene, som vi i sin tid ble standardisert i General MIDI-oppsettet, er ikke lenger det eneste alternativet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer