DirectX 9 underveis

Lyd og bilde blir stadig viktigere elementer for PC-brukere. I første rekke er det i forbindelse med spill og underholdning, men også andre bruksområder nyter godt av de siste nyvinninger både i maskinvare og programvare, og det er her DirectX kommer inn i bildet.

DirectX 9 underveis
Publisert
Sist oppdatert

DirectX er en svært viktig del av Windows. Denne delen av operativsystemet fungerer som bro mellom maskinvaren og programvaren, og gjør det enklere for leverandører og utviklere av begge disse elementene å holde tritt med utviklingen.

DirectX sikrer kompatibiltet ved å gjøre mye avansert signalbehandling i programvare, men er også i stand til å overlate jobben til maskinvare, hvis denne er installert i systemet. Her snakker vi først og fremst om grafikk, men til en viss grad gjelder det også lydbehandling.

Her er et lite utvalg av nye finesser:

Direct3D:Støtte for video maskinvareaksellerasjon2D støtte (strekking, klipping og BLT)Støtte for MultiElement teksturerFlerskjemstøtteGamma korreksjonAnti-aliasingOmfattende støtte for teksturbehandling, skygger etcDirectShowNy Video Mixing RendererStøtte for deinterlacing i DX Video aksellerasjonDirectX AudioStøtte for vesentlig lavere forsinkelse ved prosessering av lyddataStørre omfang av variasjon for styring av musikk og lydeffekter i spillStøtte for looping, også uavhengig av tempo i musikken og framdrift i spilletBedre håndtering av komprimerte filformater (MP3 og WMA)Støtte for flere effekter

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer