Discovery og Telia i nye forhandlinger

Tirsdag gikk Discoverys kanaler i svart på én millioner skjermer. Nå er forhandlingene med Get-eier Telia gjenopptatt.

Tirsdag mistet over én million nordmenn Discoverys kanaler etter at forhandlingene med Get-eier Telia ble brutt. Torsdag er forhandlingene tatt opp igjen. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Tirsdag mistet over én million nordmenn Discoverys kanaler etter at forhandlingene med Get-eier Telia ble brutt. Torsdag er forhandlingene tatt opp igjen. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi håper selvfølgelig på en rask løsning for våre kunder, og vi er i dialog med Discovery for å få det til, sier Henning Lunde, kommunikasjonsdirektør i Telia, til E24.

– Det er dialog mellom partene, men det er vanskelig å spå et eventuelt utfall av disse, bekrefter Discoverys kommunikasjonsdirektør Espen Skoland.

Forhandlingene ble brutt tirsdag morgen. Discovery mente da at Telia-eide Get forlangte å betale mindre for innholdet enn resten av markedet. Telia har på sin side pekt på at stadig færre ser på amerikanske Discoverys kanaler og mente dette måtte gjenspeiles i en ny avtale.

Skoland sier til E24 at regjeringens nye lovforslag om å forby reklame for utenlandske bettingselskaper har komplisert forhandlingsbildet. Skulle loven bli vedtatt er det distributørene, i denne sammenhengen Get, som vil stå ansvarlige.

Kanalene som nå er blitt borte for Get-kundene, er foruten Discovery-kanalene, TVNorge, MAX, Fem, Vox og Eurosport.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer