Diskene som lever lengst

Nettsky-selskap har analysert hele 27.000 harddisker.

Hitachi har de mest pålitelige harddiskene, ifølge stor undersøkelse. Seagate havner på bunn.
Hitachi har de mest pålitelige harddiskene, ifølge stor undersøkelse. Seagate havner på bunn. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettskyselskapet Backblaze benytter hele 27.000 3,5-tommers harddisker til sin nettlagringstjeneste, og over 36 måneder har de analysert hvilke merker som har den høyeste og laveste feilraten.

I forbindelse med offentliggjøring av dataene, forteller selskapet at de konsekvent kjøper de harddiskene som gir den beste balansen mellom pris og ytelse, basert på belastningstester og noen ukers bruk i produksjonen.

Enkelte modeller har de bevisst unngått, som Western Digital Green 3TB og Seagate LP (low power) 2TB. Disse har nemlig vist seg å feile så snart de settes inn i riggen, sannsynligvis på grunn av for mye vibrasjon, tror Backblaze.

Les også: Denne harddisken har innebygd SSD på 128 GB

Hitachi best

Andre disker har vist seg å være langt mer robust. Etter tre år i kontinuerlig bruk virket fortsatt hele 96,9 prosent av alle harddiskene fra produsenten Hitachi. Aller minst feil hadde modellene Hitachi GST Deskstar 5K3000 og 7K3000 med en årlig feilrate på beskjedne 0,9 prosent.

På andreplass kom Western Digital, som tilfeldigvis kjøpte opp Hitachis harddiskdivisjon i fjor. Av disse virket 94,8 prosent av harddiskene fortsatt fint etter tre års kontinuerlig bruk, noe som også må sies å være meget bra.

Seagate dårligst ut

Fullt så hyggelig var ikke tallene for Seagate. Her var det kun 73,5 prosent av harddiskene som fungerte etter tre år.

Aller verst pålitelighet hadde modellen Barracuda Green, med gjennomsnittlig levetid på 0,8 år. Backblaze understreker imidlertid at disse 51 diskene var erstatningsdisker fra produsenten (garantisak), og at de muligens hadde vært i bruk før.

Men selv når man ser bort fra disse, var tallene vesentlig dårligere for flere Seagate-typer enn de andre produsentene, med en årlig feilrate på mellom 3,8 og 25,4 prosent. Aller dårligst av disse var Seagate Barracuda 7200 med 1,5 TB kapasitet, der altså hver fjerde røk før det var gått ett år.

Backblaze fortsetter likevel å bruke Seagate-disker, først og fremst på grunn av den gode prisen kombinert med den «helt greie, om enn ikke utmerkede ytelsen». Selskapet har også svært mange Seagate-disker i produksjonen.

Kilde: Backblaze.com

Les også: Rekordtynn ekstern harddisk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer